1 akademisyen 3 dernek üyesi tutuklandı

1 akademisyen 3 dernek üyesi tutuklandı
Kahramanmaraş'ta yapılan nefret operasyonunda Sütçü İmam Üniversitesi eski rektör yardımcısı Prof. Dr. Cemal Tuncer ile Lale Eğitim ve Kültür Derneği üyeleri Canan Kaplan, Gülşen Baysal ve Fatma Aydın tutuklandı.
Kahramanmaraş’ı merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 23 kişiden emniyette ifadeleri alınan Sütçü İmam Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Fatih Mehmet Karaaslan, Lale Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Gökçe Özbek ve akademisyenlerin de aralarında bulunduğu 7 kişi adliyeye sevk edildi. Eski rektör yardımcısı Prof. Dr. Cemal Tuncer ile Lale Eğitim ve Kültür Derneği üyeleri Canan Kaplan, Gülşen Baysal ve Fatma Aydın tutuklanırken, eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan’ın da aralarında bulunduğu 19 kişi serbest bırakıldı. Gökçe Özbek, sağlık kontrolüne giderken gazetecilere el salladı.


Önceki gün Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Gaziantep'te belirlenen bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyonda Sütçü İmam Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, eski rektör yardımcısı Prof. Dr. Cemal Tuncer, Üniversite Sanayi Kamu İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin eski müdürü Prof. Dr. Yüksel Bölek, üniversitede halen görevli bazı akademisyenlerin de aralarında bulunduğu toplam 23 şüpheli gözaltına alınmıştı. 

Öte yandan Ezrum’da da burs verdikleri gerekçesiyle 75 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Bu kapsamda Samsun’da 46 yaşındaki kadın doktor A.S. de gözaltına alındı. İşlemlerin ardından Erzurum’a gönderilecek.

Meydan
04 Mayıs 2016 09:20
DİĞER HABERLER