1000 yıllık kafatası kime ait?

1000 yıllık kafatası kime ait?
Meksika'da yapılan kazılarda 1000 yaşında olduğu düşünülen ilginç bulgulara ulaşıldı.
Ülkede gündemi meşgul eden ve bilim adamları tarafından incelenen kafataslarının şekli ilginç bir tartışmayı da fitilledi. Yukarı doğru sivriltilmiş ya da doğal hali sivri olan kafatasları, o dönemde neler olup bittiğini anlamak isteyenler için fantastik fikirlere ilham kaynağı oldu. Bunlardan en ilginci insana benzeyen uzaylıların 1000 yıl önce toprağa gömülmüş olduğu. Ridley Scott tarafından filmi çekilen 'Uzaylı' (Alien) isimli Hollywood filmindeki yaratıkların kafasına benzetilen bu kafatasları (yanda)aslında oldukça eski bir sosyal statü göstergesi.

Arkeologların çalıştığı bölgede çoktan yok olan Aztek ya da Maya uygarlığında bebeklikten itibaren uygulanan ve toplum içinde farklı sosyal statüden olanların diğerlerinden ayrılması için özel bir işlemle gerçekleştirildiği düşünülen uygulama sadece 13 mezarda görülmüş. Maya takvimiyle ilgili tartışmaların yoğunlaştığı bugünlerde bu tartışma da böyle nihaileneceği düşünülüyor.

Meksika'da arkeologlar bir mezarlıkta Aztek ya da Maya uygarlığına ait şaşırtıcı kafataslar buldu. Bulunan ilginç kafatasların 1000 yaşında olduğu düşünülüyor.
19 Aralık 2012 16:42
DİĞER HABERLER