112 Acil Çağrı Merkezi'nin 'Yaşama Yol Ver Projesi' tanıtılıyor

112 Acil Çağrı Merkezi'nin 'Yaşama Yol Ver Projesi' tanıtılıyor
Kırşehir Valisi Necati Şentürk, İl Sağlık Müdürlüğü'nce 'Yaşama Yol Ver Projesi'nin tanıtımı için Anıt Meydanı'nda açılan standı ziyaret etti.

Ziyaretinde İl Sağlık Müdürü Selçuk Büyüker'den bilgiler alan Vali Şentürk, yaptığı açıklamada, Kırşehir'de 112 Acil Çağrı Merkezi'ne günlük ortalama 800 ihbarın yapıldığını bu ihbarlardan sadece 260'ının gerçek ihbar olduğunu söyledi.

Bu proje ile birlikte vatandaşların ambulansa yol vermek ve 112 Çağrı Merkezi'ni boş yere meşgul etmemek konusunda bilgilendirilmesinin amaçlandığını belirten Vali Necati Şentürk, şunları kaydetti: "Ambulans, acil bir hastayı veya ağır yaralı birini hastaneye yetiştirirken ona mutlaka yol verilmelidir. Ambulansta kurtarılmayı bekleyen hastalar için zamanın çok önemli olduğunu unutmamak gerekir. Ayrıca, 112 Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbarların büyük bir oranı asılsız çağrılardır. Kırşehir'de günlük Acil Çağrı Merkezi'ne ortalama 800 ihbar yapılıyor. Ancak bu ihbarlardan 260'ını gerçek çağrılar oluşturuyor. Geriye kalanlar asılsız ve gereksiz yere yapılan ihbarlar. Bu durum verilen hizmetin kalitesini düşürüyor. Herkesi, 112 Acil Sağlık Hizmeti'ni boş ve gereksiz çağrılarla meşgul etmemeye ve ambulansa yol vermeye davet ediyorum."
CİHAN
10 Kasım 2015 16:51
DİĞER HABERLER