12 yıldır hastalıklarla mücadele eden Ferhat Özcan'ın tek isteği var

İstanbul Sultangazi'de berberlik yaparak geçimini sağlayan Ferhat Özcan, 12 yıldır kemik ve kas hastalıklarıyla mücadele ediyor. Ekmeğini kazandıran ellerini artık kullanamıyor. Yardım bekleyen Özcan, malulen emekli olmak istiyor...

Berber Ferhat Özcan 12 yıl önce bacak ağrısı şikayetiyle doktora gitti. İltihaplı romatizma teşhisi kondu. O gün bugündür ne bacaklarını ne de ekmeğini kazandıran ellerini kullanabiliyor.
 
46 yaşındaki Ferhat Özcan, kemik ve kaslarındaki ağrılar sebebiyle birçok hastanede tedavi gördüğünü anlatıyor. Sağlığına bir türlü kavuşamamış. Şimdi onun tek isteği malulen emekli olmak. Ancak emekli edilmediğini söylüyor. Ailenin son başvurusu da retle sonuçlanmış.

Ferhat özcan, bir zamanlar çalışırken kullandığı ellerini gösterirken, durumunun her geçen gün daha kötüye gittiğini ifade etti. Özcan:"Şuan sigortamı ödüyorum bağkurumu  dükkanı öne katıyoruz yok, yaşı öne katıyoruz yok, günü araya katıyoruz yok yani bu nasıl olacak ben bu emeklilik işinden bir şey anlayamadım gitti. Elim çalışmıyor parmaklar oynamıyor daha kalkmıyor bu kadar düzeliyor şu kadar düzeliyor bu düzeliyor tamam bunla birşey yapamıyorsun ki." diyerek yaşadığı mağduriyetin boyutlarını ve çaresizliğini anlattı.

Malulen emeklilik sitesine baktığını hatırlatan Ferhat Özcan'ın yeğeni Derya Yıldız ise ,amcasının yüzde altmış rapor alması gerektiğini ve kendilerinin yüzde altmış raporlarının olduğunu söyledi. Malulen emeklilik için işle ilgili sakatlığının olması gerektiğini ve kendisinin ellerinde işle ilgili işini yapamayacağına dair sakatlığı olduğunu söyleyen Yıldız mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

16 Eylül 2014 12:19
DİĞER HABERLER