1200 yıl önce Mısır kıyıları açıklarında sular altına gömülen kayıp şehir Heracleion'un hazineleri tekrar gün yüzüne çıkıyor
Antik Mısır şehri Heracleion'un zamanında Akdeniz'deki en büyük ticaret merkezi olduğu düşünülüyor. Kleopatra'nın bizzat açılışını yaptığı kutsal bir tapınağa da sahip olduğu iddia edilen ve 2001 yılında keşfedildiği günden bugüne kadar hakkında türlü arkeolojik çalışmaların yürütüldüğü antik kentin zamanındaki görünümünün, bugün 3D teknolojinin yardımıyla bir haritaya dökülmesi başarıldı.
Antik kentteki büyük hazine de bu harita yardımıyla gün yüzüne çıkarılıyor.
Heracleion antik kenti, aynı kayıp kıt'a Atlantis gibi uzun yıllar bir efsane olarak kulaktan kulağa yayılıyordu. Fakat 12 yıl önce, denizaltı arkeologu Dr Franck Goddio, 18. yüzyıldaki Nil savaşında sulara gömülen Fransız gemilerini araştırmak için başlattığı çalışmasında bir şekilde antik kentin hazineleri ile karşılaştı. Yön değiştiren çalışmalar sonucunda antik kentin kalıntıları üzerindeki kum ve çamur tabakası kaldırıldığında ise 1.200 sene önce Heracleion'da hayatın ne kadar zengin ve ihtişamlı olduğunu kanıtlayan ipuçlarına ulaşıldı.
1.200 yıl önce Akdeniz'in ticaret merkezi olduğu düşünülen şehirde arkeologların 64'ten fazla gemi kalıntısına ulaştığı kaydedildi. Bu sayının şimdiye kadar salt bir bölgede ulaşılan en fazla sayıdaki gemi olarak kayıtlara geçtiği belirtildi. Arkeolog grubunun ayrıca 700'den fazla gemi çapasıyla birlikte ticarette kullanılan bronz ve taş paralara da ulaştığı kaydedildi.