14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Doğanay ile Sağlık Çalışanı Hakları ve Güvenliği Derneği Başkanı Okcu, mesaj yayımladı
ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Veysel Doğanay ile Sağlık Çalışanı Hakları ve Güvenliği Derneği Başkanı Tuncay Okcu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Doğanay, mesajında, öncelikle koruyucu sağlık hizmetlerini takip eden, sonrasında tedavi edici uygulamaları halka sunan hekimlerin, sürekli kendilerini geliştirdiğini ve dünya genelinde sağlık alanındaki yenilikleri takip ettiğini belirtti.
     Hekimlerin sadece okul yıllarında değil meslek süreleri boyunca öğrenci olarak hayat sürdürdüğünü ifade eden Doğanay, Zor şartlar altında başarılara imza atan, halkımızın sağlığının en iyi seviyelere ulaşması için çaba sarf eden tüm meslektaşlarımın Tıp Bayramını kutlar, ebediyete intikal etmiş olanlara da Allah rahmet dilerim ifadelerini kullandı.
     Sağlık Çalışanı Hakları ve Güvenliği Derneği Başkanı Tuncay Okcu da gerektiğinde kendi ailesinin zamanından çalarak umut bekleyen kalplere mutluluk vermek için görev yapan doktorların bir tebessümle hastalara ilaç olduklarını, kimi zaman ise hayatın en zor haberini hasta yakınlarına vermek zorunda olduklarını vurguladı.
     Okcu, şöyle devam etti:
     365 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunan, son günlerde sağlık çalışanına şiddetin hat safhaya gelindiği zor şartlar altında emeğinin karşılığını dahi alamayarak mesleğini icra etmekte olan, insanı yaşatmayı ve acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren sağlık çalışanlarımızın insan yaşamına saygıyı ifade eden 14 Mart Tıp bayramını kutlarım.
    
     Muhabir: Ömer Fansa
     Yayıncı: Tuba Karahan
14 Mart 2013 17:39
DİĞER HABERLER