-15 derecede 6 kilometre yürüyerek içme suyu taşıyorlar

Van'ın Edremit ilçesine bağlı Kiracılar TOKİ'de yaşayan vatandaşların 10 gündür suları akmıyor. Kar kalınlığının yarım metreyi bulduğu dağlık alandan -15 derecede su getiren vatandaşlar, TOKİ yetkililerine tepki gösterdi.

Van'da 2011 yılında meydana gelen iki büyük depremden sonra evi yıkılan depremzedelere 20 bine yakın konut yapıldı. Konutların yapımı üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen eksiklikleri halen tam olarak giderilemedi. Çoğu zaman su kesintisi meydana gelen konutlardaki vatandaşlar, zaman zaman isyan edecek noktaya geliyor. Kış aylarıyla birlikte 10 gündür suları kesilen Edremit'teki Kiracılar TOKİ sakinleri, su ihtiyaçlarını gidermek için 3 kilometre uzaklıktaki yeraltı kaynağından su getiriyor. Kar kalınlığının yarım metreye ulaştığı dağlık alanda yürüyen vatandaşlar -15 derecede ellerinde bidonlarla su taşımak zorunda kaldı.

Kiracılar TOKİ'de 2 yıldır ikamet ettiğini söyleyen Nafiye Anlar, sularının 10 gündür gelmediğini, bunu site yönetimine bildirdiklerini, site yönetiminin kendilerini sürekli kandırdığını söyledi. Sorunun çözülmesi için Edremit Kaymakamı'na da gittiklerini belirten Anlar, "Bu sorun için kaymakama da gittik. Ancak halen aynı sorun devam ediyor. Sitenin su işi Gökçenay İnşaat'ta bulunuyor. Gökçenay ile Edremit Belediyesi'nin arasını bulsunlar. Bizim suyumuz Belediye tarafından verilsin istiyoruz. Hiç olmazsa biz belediye ile muhatap oluruz. 3-4 yer ile muhatap oluyoruz ama kimse bize kesin bilgi vermiyor. Herkes perişan oldu artık evlerimiz leş gibi koktu. Yemek yapamıyoruz çocuklarımıza, çünkü su yok. Hiçbir şeyi yıkayamıyoruz ve evde düzen diye bir şey kalmadı. Gelen gideni aratıyor. Gelen yönetim daha kötü, hangi sorunumuzu söyleyelim. Kömürden randıman alamadığımız için evlerimiz buz gibi. Her ay canımızdan 200 TL zor bela ödüyoruz. Bu insanlara bir şey olmaz. Attık dağın başına baksınlar çarelerine diyorlar. Yardım kömürü gelmesine rağmen, biz her ay kömür için para ödüyoruz. Temizlik parası veriyoruz ama deterjan yok, adam evinden temizlik malzemesi kullanıyor." dedi

"YÖNETİM BİRAN ÖNCE DEĞİŞMELİ"

Şikâyetçi olan ve yönetimin biran önce değişmesini isteyen İbrahim Alıcı da "Biz bu yönetimi istemiyoruz, bu yönetim gitsin. Bir günleri geçtiği zaman 80 TL bizden faiz alıyorlar. Bizi dağın başına atmışlar ve vatandaş olarak ne yapacağız. Devlet bize ev vermiş ama niye vermiş, neye göre vermiş? Bizim muhatabımız kimdir, kimle konuşacağız, kimle işimizi halledeceğiz. Kapıcıya gidiyoruz diyor yok, yönetime gidiyoruz, benim sorunum değil diyor, kimi muhatap alacağız. Diyoruz köy, köy bundan iyidir. Bir vilayette, bir şehirde kaldığımız zaman, derdini anlattığın zaman muhatap bulamıyoruz." şeklinde konuştu.

CİHAN
28 Ocak 2016 14:56
DİĞER HABERLER