15 yılın ardından Münevver Karabulut cinayetinde yeni gelişme

Münevver Karabulut cinayetinin üzerinden geçen 15 yılın ardından cinayet sonrası hayatını kaybeden Cem Garipoğlu'nun mezarı açılarak incelemelerde bulunmasına mahkeme onay verdi.
İstanbul Bahçeşehir'de 3 Mart 2009 tarihinde öldürülen Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar verildiğini açıkladı. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Münevver Karabulut cinayetinin ardından yıllar sonra hayatını kaybeden Garipoğlu'nun ölümüne ilişkin muamma kamuoyunda şüpheler uyandırmıştı. Olayın takipçisi olan Epözdemir mezarın açılması talebinin kabul edildiğini açıkladı. 

Epözdemir, 'Bu kapsamda son olarak Cem Garipoğlu'nun mezarının açılarak C.M.K m. 87/4 uyarınca fethi kabir işleminin yapılmasını talep etmiştik. Müvekkil Süreyya Karabulut'un talebi üzerine özellikle son iki yıldır bu konuda etkili bir hukuki süreci hayata geçirdik. Geldiğimiz noktada, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı talebimizi kabul ederek, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına ve fethi kabir işleminin yapılmasına karar verdi ve bu konuda Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazıldı'' açıklamasında bulundu.  

''MUAMMA GİDERİLMİŞ OLACAK''
Rezan Epözdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

''Yıllardır gittiğimiz her yerde, üniversitelerde, panel ve seminerlerde,  yazılı ve görsel basında, sosyal medyada en fazla sorulan ve halkımızın önemli ölçüde ikna olmadığı bu muamma bu suretle giderilmiş olacak. Yıllardır devam eden hukuki mücadelemiz neticesinde, Sayın Başsavcılığın vermiş olduğu bu karar son derece önemli önemli ve sevindiricidir. Sayın Başsavcılığa müvekkil aile adına teşekkür ediyorum. Kamu vicdanının rahatlaması ve maddi gerçeğin ortaya çıkması için fethi kabir işlemi ve hukuki süreç tarafımızca etkili bir şekilde takip edilecektir. Gereği kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunulur.''
26 Eylül 2024 13:26
DİĞER HABERLER