18 Mart Şehitleri Anma Günü ve

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü -AK Parti Trabzon Milletvekili Seymenoğlu, mesaj yayımladı
TRABZON (A.A) - AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Seymenoğlu, mesajında, 18 Mart zaferi ile cesaretin, azmin ve Türk milletinin özgürlük sevdasının tarihe altın harflerle not düşüldüğünü belirtti.
     Çanakkale Zaferinin, dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, olayların akışı üzerinde Türk milletinin belirleyici ve aktif rol oynadığı ve Kurtuluş Savaşının ilk meşalesinin tutuşturulduğu destan olarak zihinlerde yer edindiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da Çanakkale Zaferi, milletimizin hissiyatında son derece önemli yere sahiptir. Türk insanı, Çanakkalede destan yazan ordusunu ve şehit düşen 250 bini aşkın askerini asla unutmayacaktır. Çanakkale, bu vatanın canı pahasına nasıl korunduğunun, bu ülkenin nasıl kurulduğunun en önemli örneklerinden birini oluşturmaktadır. Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak, gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz. Türk vatanının ve milletinin ebedi varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, saygı ve şükranla anıyorum.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta
     Yayıncı: Asena Akçay
17 Mart 2013 16:19
DİĞER HABERLER