189 liralık cezayı anında iptal ettirdi

189 liralık cezayı anında iptal ettirdi
Neden hız yaptığını deliliyle ispatlayınca, kesilen radar cezası iptal oldu.
Muğla'da ikamet eden Tamer Güngör isimli vatandaş, hız ihlali yaptığı gerekçesiyle kendisine kesilen radar cezasının iptali için mahkemeye başvurdu. Muğla Yatağan Sulh Ceza Hakimliği, hız limitini neden aştığının delillerini ortaya koyan Güngör'ü haklı bularak cezanın iptaline karar verdi.

9 Mart 2015 tarihinde İzmir'de özel bir hastanede yoğun bakım ünitesinde yatmakta olan yeğeninin ağırlaşması üzerine hastane yetkililerinin sabah kendilerini aradığını ifade eden Tamer Güngör, "Acilen hastaneye gelmemiz gerektiği söylendi. Biz de yetişmek için Muğla-Aydın devlet karayolundan hızla hastaneye geldik. Yatağan Kafaca mevkiinde Trafik Düzenleme ve Denetleme Büro Amirliği, radarla hız kontrol denetimlerinde hız sınırını ihlal ettiğim gerekçesi ile 189 liralık trafik cezası düzenleyerek adresime göndermiş. Hastaneye ulaştığımızda yeğenimin hayatını kaybettiğini öğrendik. Bunun üzerine hastaneden aldığımız ölüm belgesini mahkemeye sunarak cezanın iptalini istedik." dedi. 

Mahkemenin, hızın hastaneye yetişmek amacıyla olduğunu kabul ettiğini anlatan Güngör, "Bu durumu 'mazur görülebilecek zorunluluk hali' kapsamında değerlendirerek itirazı haklı buldu. Ve cezanın iptaline karar verdi." diye konuştu.

05 Temmuz 2015 10:28
DİĞER HABERLER