19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale

19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali -Festival kapsamında, Mersin ve Samsun Devlet Opera ve Bale sanatçılarının Zorba adlı eseri sahnelendi
ANTALYA (A.A) - 19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivalinde Mersin ve Samsun Devlet Opera ve Bale sanatçılarının Zorba adlı eseri sahnelendi.
     Nikos Kazancakisin ünlü romanından uyarlanarak Mikis Theodorakisin müzikleriyle sahneye taşınan Zorba, Aspendos Antik Tiyatrosunda sanatseverlerle buluştu. Mersin ve Samsun Devlet Opera ve Bale sanatçılarının ortak prodüksiyonu ile sahneye konulan eserde Zorba karakterini 52 yaşındaki bale sanatçısı Irek Mukhamedov canlandırdı.
     Samsun ve Mersin Devlet Opera ve Balesi dansçılarının yanı sıra orkestra ve koro sanatçılarının da yer aldığı gecede Barış Erhan John, Nazmiye Khozashvili Marina, Boğaçhan Bozcaada Manolioes ve Arzu Kaya Madam Hortan karakteriyle dans etti.
     Librettosu ve koreografisi Lorca Massineye ait olan eseri Anna Krzyskow sahneye koydu. Dekor tasarım Seyhan Atamer, kostüm tasarım Aydan Çınar, ışık tasarım Tarı Deniz imzasını taşırken, eserin koro şefi ise Serhat Kaya oldu.
    
     -Festivalin ilk yarısı bitti-
    
     Bu yıl iki aşamalı olarak düzenlenen olan Aspendos Opera ve Bale Fetsivalinin ilk yarısı Zorba balesi ile tamamlanmış oldu. 3 Eylülde Çin Pekin Operasının sahneleyeceği Madam Butterfly ile ikinci yarısı başlayacak.
     Festivalde, festivalin ev sahibi olan Antalya Devlet Opera ve Balesi 6 Eylülde Lucia Di Lammermooru sahneleyecek. Ardından Devlet Opera ve Bale Toplulukları 10 Eylülde Kuğu Gölü balesi ile izleyicilerin karşısına çıkacak. Festival kapanışı ise 15 Eylülde Ankara Devlet Opera ve Balesinin sahneleyeceği Tannhauser operası ile olacak.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
05 Temmuz 2012 13:29
DİĞER HABERLER