"23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali"

"23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali" -Kocaeli Büyükşehir Belediyesince 41 ülkeden bin çocuğun katıldığı festival kapsamında düzenlenen fuarı 3 günde 130 bin kişi ziyaret etti
KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "Çocuk Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı"nı 3 günde 130 bin kişi ziyaret etti.
     Uluslararası Fuar Merkezindeki "23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali", renkli görüntülere sahne oldu. Dünyanın 41 ülkesinden gelen bine yakın çocuk ve ziyaretçiler, Keloğlan Masalları Köyünde eğlenme fırsatı buldu. Çocuklar, köyde masal kahramanlarıyla fotoğraf çektirdi.
     "Suriyeli Çocuklara Bi Dünya Oyuncak" kampanyası kapsamında, ziyaretçiler araba boyutundaki kumbaraya oyuncak attı. Kampanyada toplanan oyuncakların Suriyeli çocuklara ulaştırılacağı belirtildi.
     Fuarda kurulan stantlarda ise yabancı çocuklar, ülkelerinden getirdikleri oyuncakları sergiledi, Filistinli çocukların sapanları ilgi odağı oldu.
     Çocuklar, Türk Hava Kurumunun (THK) desteğiyle oluşturulan Model Uçak Tasarım Atölyesinde parçalarını bir araya getirerek yaptıkları model uçakları kullandı.
    
     -Çocuklar doyasıya eğlendi-
    
     Fuarda sergilenen iki otomobili çeşitli renklere boyayan çocuklar, dev ekranda futbol, mini basket, atari, langırt ve dijital yapboz gibi oyunlar oynadı.
     Karagöz-Hacivat Gölge Oyunu, Robot Adam, kukla gösterisi ve Aşukla Maşuk adlı tiyatro oyunlarını izleyen çocuklar ve aileleri, Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran Takımına yoğun ilgi gösterdi. 32 çocuktan oluşan mehteran takımı, çeşitli marşları başarıyla seslendirdi.
     Teması "bilim" olarak belirlenen fuarda, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Bilim Merkezi görevlilerinin sunduğu ses ve titreşim gösterisi merakla takip edildi, dinozor ve köpük gösterisi çocukların beğenisini kazandı, botanik bahçesi de meraklıların ilgisini çekti.
     Fuarı 3 günde 130 bin kişinin ziyaret ettiği belirtildi.
     Performans ve Bilim Sahnesindeki gösteriler yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Metin Girgin - Belgin Yakışan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
22 Nisan 2013 17:00
DİĞER HABERLER