24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -Belediye Başkanı Günaydın, Emniyet Müdürü Gürkan ve Isparta Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Çokyaşa, kutlama mesajı yayımladı
ISPARTA (A.A) - Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ve Isparta Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajları yayımladı.
     Belediye Başkanı Günaydın, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, basın mensuplarının özgürce haber yapmalarının önündeki engelleri kaldıran ve kamuoyunun haber alma özgürlüğünün önünü açan basında sansür uygulamasının kaldırılışının 104. yıl dönümünü kutladıklarını kaydetti.
     Görevini toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basının, demokrasinin en etkili ölçülerinden biri olduğuna dikkati çeken Günaydın, açıklamasında, Özgür, bağımsız, çok sesli, yazılı ve görsel basın, demokrasinin büyük güvencesidir. Basın mensuplarının ve halkımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutlarım dedi.
    
     -Emniyet Müdürü Gürkan-
    
     Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basının, toplumsal bilinci güçlendiren, kamuoyunu aydınlatan, demokrasinin yaşaması ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğini belirtti.
     Basının, toplumsal görevini sansürsüz, özgür ve etik değerler çerçevesinde yürütebilmesinin ve demokratik sistemin güçlü temeller üzerinde yükselmesinin, basın özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesiyle mümkün olacağına işaret eden Gürkan, açıklamasında, Şüphesizdir ki güçlü basının şiarı, milletin gücü, hukukun üstünlüğü ve ileri demokrasinin kurallarının benimsenerek savunuculuğudur ifadelerine yer verdi.
     Gürkan, tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlayarak, çalışmalarında başarılar diledi.
    
     -Isparta Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Çokyaşa-
    
     Isparta Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa, yaptığı açıklamada, basının, vatandaşların gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde en etkili araç olduğunu bildirdi.
     Toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda, bilgilendirme, aydınlatma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli bir görevi yerine getiren basınını, bu işlevini en iyi şekilde yerine getirilebilmesi için basın özgürlüğünün hayati bir önem arz ettiğini vurgulayan Çokyaşa, açıklamasında şunları kaydetti:
     Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir milletin ihtiyaç duyduğu düşünsel gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesinin sağlanmasında basın, başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür.
     Çokyaşa, basın mensuplarına sağlık ve mutluluk diledi.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Güç Gönel
23 Temmuz 2012 16:28
DİĞER HABERLER