29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı -CHP İl Başkanlığı Atatürk Anıtına çelenk sundu
SİVAS (A.A) - Sivasta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla CHP İl Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, iki büyük bayramın birlikte kutlanıldığını söyledi.
     Cumhuriyetin 89. yılının kutlanıldığını ifade eden Özdemir, Ama ne yazık ki Cumhuriyetin temelinin atıldığı Sivasta olduğu gibi, Türkiyenin her tarafında AK Parti iktidarı Atatürk Anıtına çelenk koymamızı yasaklıyor, Cumhuriyet Bayramının kutlanmasını yasaklıyor dedi.
     Uygulamayı eleştiren Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bu hiç bir demokratik ülkede ve şimdiye kadar ülkemizde eşi benzeri görülmemiş bir uygulamadır. Bu belki bir akıl tutulması gibi görünse de hepimiz biliyoruz ki bu yasaklamaların arkasında aslında iktidarın bir başka amacı var. Açıkça ifade etmemiz gerekiyor ki Cumhuriyet bayramlarını yasaklayan AK Parti zihniyetinin amacı 10 yıllık iktidarı boyunca yaptığı gibi Türkiyeyi yeniden geriye götürmek ve Cumhuriyet devrimlerinin en önemli hedefi olan uluslaşma sürecini baltalamaktır.
     Özdemir, bayramların milletle, halkla birlikte kutlanılması gerektiğini sözlerine ekledi.
     Çelenk sunma töreninde CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu ve partililer de hazır bulundu.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Önder Felek
28 Ekim 2012 16:18
DİĞER HABERLER