30 bin öğretmen alımı için başvurular yarın başlıyor

30 bin öğretmen alımı için başvurular yarın başlıyor
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 2016 yılı Şubat döneminde yapacağı 30 bin öğretmen alımı için başvuralar yarın başlıyor.
8 Şubat'a kadar devam edecek başvuruların ardından 11 Şubat'ta atamalar yapılacak.

MEB, öğretmen atamalarında dikkate alınacak branşları ve taban puanları açıkladı. Adaylar, atama sayfasındaki 'ilk atama, yeniden atama, kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması' şeklinde düzenlenmiş atamalardan birini seçerek http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki elektronik başvuru formlarını doldurup 2-8 Şubat 2016 arasında başvurularını online olarak yapabilecek

Öte yandan 11 Şubat'ta gerçekleştirilecek atamalarda hangi branştan kaç öğretmen atanacağı da belli oldu. Buna göre, 

Bilişim Teknolojileri: Bin 208
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 2 bin 818
Fen Bilimleri / Fen ve Teknolojileri: Bin 406
İlköğretim Matematik Öğretmenliği: 2 bin 14
İngilizce : 3 bin 124
Matematik : Bin 52
Okul Öncesi : Bin 830
Rehberlik :Bin 620
Sınıf öğretmenliği : 3 bin 292
Türk Dili ve Edebiyatı: Bin 50
Türkçe öğretmenliği : Bin 511
Biyomedikal Cihaz Teknolojileri :1 
Gemi Yapımı/Gemi Donatım:1
Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri :1
Hayvan Sağlığı/Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı/Hayvan Sağlığı: 1 
Sanat ve Tasarım/Plastik Sanatlar :1

Milli Eğitim Bakanlığı 27 Şubat'ta yayınladığı genelgede, 104 alanda 30 bin kontenjan için başvuruların valiliklere yapılabileceğini duyurmuştu. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı başvuru ve atama işlemlerini elektronik ortamda gerçekleştirecek. Atama; Elektronik Başvuru Sayfası 'İlk atama', 'Yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama' ve 'Milli sporcuların ataması' şeklinde ayrı ayrı düzenlendi. Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçmek suretiyle http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki Elektronik Başvuru Formunu kullanarak 2-8 Şubat 2016 tarihleri arasında başvurularını yapacak.

İlk atama ve milli sporcuların atanması kapsamında aday öğretmen olarak atanacakların başvuruları iki aşamalı olarak alınacak. Birinci aşama başvuruları 2-8 Şubat 2016 tarihleri arasında eğitim kurumu tercihi, ikinci aşama başvuruları ise yetiştirilmek üzere görev yapacakları il tercihleri 15-18 Şubat 2016 tarihinde alınacak.

Resmi kurumlarda eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadroda daha önce adaylıkları kaldırılmış olanlar, devlet üniversitelerinde en az iki yıl öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi ve uzman olarak görev yapmış olanlar ile Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün 12.05.2015 tarihli ve 2015/13 sayılı genelgesinde yapılan açıklamalar çerçevesinde özel öğretim kurumlarında öğretmenlik mesleğinde adaylığı kaldırılmış olanlar aday öğretmen sayılmayacaklarından ikinci aşama tercihinde bulunmayacak.

Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, İngilizce), Rehberlik ve Sınıf Öğretmenliği alanlarına başvuruda bulunacak adaylar, atanacakları alanda KPSSP121 puan türünden taban puan ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek.

Yukarıda sayılanların dışındaki alanlara atanacaklar ise, KPSSP10 puan türünde atanacakları alan için belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek. Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, atanabilecekleri alan için öngörülen KPSS sonucu esas alınmak üzere sadece bir alana başvuruda bulunabilecek.

BAŞVURULAR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNE ONAYLATILACAK

Adaylar, elektronik ortamda yaptıkları başvuruları ve bu başvurulara ilişkin Elektronik Başvuru Formu'nun çıktısını, şahsen ya da noter aracılığıyla vekalet verecekleri kişiler vasıtasıyla il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatacak. Başvurularda aslı ibraz edilen belgelerin birer örneği il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanarak teslim alınıp asılları adaylara geri verilecek.

Atama sürecinin zamanında sonuçlandırılması bakımından başvuruların, başvurunun yapıldığı gün ya da başvurunun son gününe rastlayan gün hariç bir sonraki gün mesai saatleri içinde başvuru bürolarına onaylatılması zorunlu. Bu süre içerisinde onaylatılmayan başvurular geçersiz sayılacak. Bu durumdaki adaylar, yeniden başvuru yaparak başvuru süresi içerisinde başvurularını onaylatacak.

Öğretmenlikten ayrılmış olanlar; Bakanlıkça en son düzenlenen atama kararnamelerinde belirtilen alana, öğrenimi birden fazla alana kaynak olanlardan Bakanlıkça en son düzenlenen kararnamelerinde iki alan yazılı olanlar, bu alanlardan yalnızca öğrenimleri itibarıyla atanabilecekleri alana, uygulamadan kaldırılan alanın öğretmenleri ise öğrenimleri itibarıyla atanabilecekleri alana yeniden atanmak üzere başvuruda başvurabilecek.

Elektronik Başvuru Formu'nda beyan edilen bilgilerden adaylar sorumlu olacak. Adaylardan başvuru Elektronik Başvuru Formuna adayların kimlik bilgileri ile KPSS puanları yansıtılacak. Adaylar atama biçimlerini, alanlarını, mezun oldukları yükseköğretim programlarını, başvuruyu onaylatacakları il/ilçe ve adres bilgileri ile tercihlerini söz konusu form üzerinde belirtecek.

Bakanlığın öğretmen kadrolarında adaylıkları kaldırıldıktan sonra görevden ayrılanlar ile resmi eğitim kurumlarında öğretmenlikte adaylığı kaldırıldıktan sonra diğer kamu kurumlarına atanıp halen bu kurumlarda görev yapanlar, ayrıldıkları eğitim kurumunu/halen görevli oldukları kurumu, alanlarını, mezun oldukları yükseköğretim programlarını, başvurularını onaylatacakları il/ilçeyi, tercihlerini, adres bilgilerini, hizmet sürelerini ve hizmet belgelerindeki kadro derece ve kademelerini Elektronik Başvuru Formunda belirtecek. Başvuru onay makamları, adayların hizmet belgesi ile hizmet sürelerini karşılaştırarak gerçeğe aykırı başvuruları onaylamayacak; varsa yapılmış olan atamalar iptal edilecek.

GERÇEĞE AYKIRI BEYANLAR GEÇERSİZ KABUL EDİLECEK

Elektronik Başvuru Formu haricinde veya süresi dışında yapılan, il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanmamış olan, atama alanı ve mezun olduğu yükseköğretim programı yanlış girilerek yapılan başvurular ile başvuru şartlarını taşımadığı halde gerçeğe aykırı belgeyle ya da beyanda bulunarak, evrakta tahrifat yaparak, gerçek durumunu gizleyerek yapılan başvurular geçersiz sayılacak; varsa yapılmış olan atamalar iptal edilecek.

Başvuru tarihi itibarıyla askerlik için sevke tabi olanlar ile halen askerlik hizmetini yapmakta olan öğretmen adayları başvuruda bulunabilecek. Bu adaylardan askerlik hizmetini yapmakta iken öğretmenliğe atananlar, halen askerde olduklarını ve muhtemel terhis tarihini gösterir bir belgeyi en kısa süre içinde dilekçe ekinde atandıkları il milli eğitim müdürlüklerine gönderecekler ve terhis tarihini takip eden bir ay içinde göreve başlatılacak.

Beden eğitimi alanına kaynak olan bölüm mezunu öğretmen adaylarından millî sporcu belgesi almış olanların başvuruları, (12/05/2011 tarihli ve 27932 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde düzenlenen/denklik işlemleri yapılan milli sporcu belgesinin taranarak eklenmesi kaydıyla) Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinde alınacaktır. Başvurular, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile il millî eğitim müdürlüklerince elektronik ortamda onaylandıktan sonra değerlendirmeye alınacak.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 29/06/2009 tarihli ve 2848/18852 sayılı yazısında; Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 08/07/2004 tarihli kararının iptal edildiği belirtildiğinden Selçuk Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği ve Selçuk Üniversitesi Anaokulu Öğretmenliği Bölümü mezunu öğretmen adaylarının, Çocuk Gelişimi Öğretmenliğine atanma yönündeki başvuruları onaylanmayacak.

TERCİHLER

Aday öğretmenliğe/öğretmenliğe atama başvurusunda bulunacaklar, 652 Sayılı Millî Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin 37 nci maddesinin üçüncü fıkrası hükmünü de göz önünde bulundurarak Elektronik Başvuru Formu'na yansıtılacak olan eğitim kurumları arasından en fazla 40 (kırk) eğitim kurumunu tercih edebilecektir. Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir. İl veya ilçe milli eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça adaylar tercih değişikliği yapabilecek.

Adaylar tercih dışı seçenek olarak; "a-Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum." , "b-Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum." seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecek.
Tercihlerine atanamayan adaylardan (b) seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacak.

İlk atama ve milli sporcu kapsamında aday öğretmen olarak atanacaklar, birinci aşamada en fazla 40 (kırk) eğitim kurumu tercihinde, ikinci aşama başvurularında ise yetiştirilmek istedikleri en fazla 10 (on) il tercihinde bulunacak.

Bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan; bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü ile bilgi teknolojileri bölümü mezunları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecek. 

CİHAN
01 Şubat 2016 13:55
DİĞER HABERLER