50 bin kişinin işine son verdi!

50 bin kişinin işine son verdi!
Suudi inşaat devi Binladin Group, 50 bin çalışanıyla yollarını ayırdı.

Geçtiğimiz yılı 98 milyar dolarlık rekor bütçe açığıyla kapatan Krallık yönetimi kamu harcamalarında kısıtlama kararı almıştı. Dünya'da yer alan habere göre, bu karar ile düşük seyreden petrol fiyatları Suudi inşaat devi Binladin Group'un 50 bin çalışanını işten çıkarmasına neden oldu.

Suudi el-Vatan gazetesinin haberine göre Ortadoğu'nun en büyük inşaat şirketlerinden birisi olan Binladin Group, tamamı yabancı 50 bin çalışanının sözleşmesini feshetti. İlişiği kesilenlere Krallığı terk etmeleri için çıkış vizesi temin edildi.


200 BİN ÇALIŞANI VAR

Suudi Arabistan ekonomisinin iyi olduğu dönemlerde ülke genelinde birçok havalimanı, otoyol ve gökdelen projelerine imza atan dev şirketin LinkedIn sayfasındaki verilere göre 200 bin çalışanı bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl eylül ayında Binladin Group'a ait vincin toz fırtınası sırasında Mekke'deki Ulu Camii içine devrilmesi sonrası 107 hacı hayatını kaybetmiş ve mahkeme kararıyla dev şirketin yeni iş alması askıya alınmıştı.

Binladin Group'tan işen çıkarmalarla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Riyad yönetiminin hazırladığı 'İstihdam piyasası reformu'yla inşaat firmalarının yabancı çalışan işe alması hem zorlaştı hem de daha maliyetli bir hale geldi. Zira merkezi yönetim Suudi çalışanlara öncelik verilmesini amaçlıyor. 


KAYNAK: MİLLİYET

30 Nisan 2016 18:46
DİĞER HABERLER