6 boynuzlu kuzu görenleri şaşırtıyor

6 boynuzlu kuzu görenleri şaşırtıyor
Ardahan’da, Iğdırlı yaylacılara ait olan 6 boynuzlu bir kuzu görenleri şaşırtıyor.
Ardahan’da, Iğdırlı yaylacılara ait olan 6 boynuzlu bir kuzu görenleri şaşırtıyor. Kuzunun çobanı Ahmet Yağcı, "Gerçekten tuhaf bir şey. Allah’ın bir vergisi. İlk gördüğümde ‘Subhanallah’ dedim. Şimdi 6 tane koç var." dedi.

Ardahan’ın Hanak ilçesine bağlı Çayağzı yaylasında bulunan yaklaşık 1 buçuk aylık kuzu ilginç özelliğiyle dikkat çekiyor. Iğdırlı yaylacılara ait olan 6 boynuzlu kuzu daha şimdiden boynuzlarının ünü sayesinde yaylada adını duyurmuş durumda.



İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEYE RASTLIYORUZ

Kuzunun sahibi ve çobanı Adem Yağcı, kuzusunun 6 boynuzlu olduğunu ve bunu da sonradan fark ettiklerini söyledi. Yağcı, şunları kaydetti: "Evet bu kuzu 6 boynuzludur şimdilik. Bunu en son fark ettim. Körpe kuzudur zaten, yeni doğmuş. Bir aylık falan var. Bunu satmak istemiyorum. Bunu özel olarak beslemek istiyorum. İlk defa böyle bir şeye rastlıyoruz. Gerçekten tuhaf bir şey. Allah’ın bir vergisi. İlk gördüğümde ‘Subhanallah’ dedim. Şimdi 6 tane koç var. İki tane olsa her neyse, 3 tane olsa 4 tane olsa her neyse ama 6 tane. Çok ilginç geliyor. Özellikle halkımızın görmesini istiyorum."



DİĞER KUZULARA GÖRE HAFİF KALIR

Boynuzların kuzuya sağlık yönünden bir zararı olmayacağını ancak kilo yönünden biraz zayıf kalabileceğini belirtti. Yağcı, "Kiraz kilo bakamından fark eder. Diğer kuzulara göre hafif kalır. Çünkü vitamininin çoğunu boynuzlarına verecek. Ondan dolayı gördüğünüz gibi fazla gelişmemiş. Gerçi körpe de. Fazla zararı olmaz bence. Boynuzlar biraz da hassas olduğu için, bunun biraz korunması gerekiyor. Dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü hassas. Şu büyük olanlar tam durdum ama şu ortadakiler çok hassaslar. Gördüğünüz gibi sallanıyor. Yani buna biraz özen göstermemiz lazım, korumamız lazım.” diye konuştu.

KUZUNUN ÇOK TALİPLİSİ OLDU

Kuzusunun çok taliplisi olduğunu vurgulayan Yağcı sözlerine şöyle devam etti: "Kuzunun çok taliplisi oldu. Özellikle rengini çok beğendiler. Şuralarda gördüğünüz gibi beyazlıklar var. Çok beğendiler, çok istediler biz vermedik. Tabi boynuzlarından dolayı da taliplisi de oldu. Diyorlar ki, 'Koç’a bırakacağız’. Biz de diyoruz ki ‘Kapımızda kalsın, Allah’ın bir vergisidir. Ayda yılda bir kere olur böyle bir şey."

CİHAN
30 Ağustos 2015 10:53
DİĞER HABERLER