758 er serbest!

758 er serbest!
Adli kontrol şartıyla bırakılan erlerin “halka ateş etmediği” belirtildi. 15 Temmuz Şehitler Körüsü (Boğaziçi Köprüsü), Çengelköy ve İBB’deki askerler bırakılmadı.

15 Temmuz darbe girişimine karıştıkları iddiasıyla İstanbul'da tutuklanan 989 erden, “halka doğrudan ateş etmeyen” 758 er hakkında tahliye kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, geçtiğimiz günlerde 15 Temmuz'da kışladan çıktıkları belirlenince darbeden tutuklanan erlerin yeniden ifadesinin alınmasına karar vermişti.

Başsavcılık, 25 savcı görevlendirip Silivri'de erlerin yeniden ifadesini aldı. Bu çerçevede 989 erin ifadesi alındı. 758 er, savcılığa darbe günü yaşananlar ile ilgili önemli bilgiler verdi. Erler, özellikle komutanlarının darbe planındaki işlevlerini gözler önüne seren ifadeler kullandı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ (BOĞAZİÇİ), İBB VE ÇENGELKÖY’DEKİLER BIRAKILMADI

Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 758 er hakkında tahliye talebi ile nöbetçi sulh ceza hâkimliğine başvuru yaptı, gerekçe olarak da yeni ifadeleri gösterdi. Başvuruyu değerlendiren İstanbul Nöbetçi 1. Sulh Ceza Hâkimliği, erlerin itiraflarını da göz önüne alarak tahliyelerine karar verdi. Boğaziçi Köprüsü'nde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde ve Çengelköy'de halka kurşun sıkan er rütbesindeki askerler ise tahliye edilmedi. Tahliye edilen erler hakkında adli kontrol kararı verildi.
30 Temmuz 2016 10:33
DİĞER HABERLER