89 bin işçi maaşına bedel Saray çatısı

89 bin işçi maaşına bedel Saray çatısı
Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın ana bina ve ek yapılarında kullanılan çatı malzemelerinin 85 milyon liraya mal olduğunu açıkladı.
Candan, Danıştay’ın kararıyla ikinci kez kaçak olduğu tescillenen Saray’da, Alman malı özel çinko malzeme kullanıldığını söyledi. ‘Rheinzink’ marka bu malzemenin içerisinde alüminyum, bakır ve titanyum bulunduğunu, çatı aksamının metrekaresinin KDV’siyle birlikte 2 bin 124 lira civarında olduğunu belirtti. 35 bin metrekareyi bulan çatı alanının toplam maliyetinin, asgari ücretle çalışan 89 bin 568 işçinin maaşına denk geldiğini kaydetti. 

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı, şöyle konuştu: 

“Temelinden çatısına kadar meşruiyeti yok ve ateş pahası. Kaçak Sarayın ve eklentilerinin çatı maliyeti yaklaşık 85 milyon lira. Kaçak sarayın çatısı 89 bin 568 asgari ücretlinin maaşına denk. Bir asgari ücretlinin ortalama 4 kişilik aileden oluştuğu varsayıldığında, kaçak sarayın çatısının maliyeti 358 bin 272 kişinin yaşamını doğrudan etkiliyor. Kaçak sarayın abartılı çatı maliyeti 355 bin nüfuslu Düzce’de her evden bir kişinin iş sahibi olmasına denktir.”

Zaman Gazetesi
28 Mayıs 2015 07:56
DİĞER HABERLER