Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasında, Marmara'da 'fırtınamsı rüzgar' şeklinde esmekte olan rüzgarın, yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde, 'kuvvetli fırtına' şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden apılan açıklama şöyle:
"Batı Karadeniz'in batısı ve Marmara'da fırtınamsı rüzgar şeklinde esmekte olan rüzgarın Salı günü (08.11.2016) öğle saatlerinden sonra kuvvetini artırarak güney ve güneybatı yönlerden (Lodos) 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, Marmara'da yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir.
Kuzey Ege'de Salı günü (08.11.2016) ilk saatlerden itibaren rüzgarın kuvvetini artırarak, güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Güney Ege'de Çarşamba günü (08.11.2016) ilk saatlerden itibaren rüzgarın kuvvetini artırarak, güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Batı Karadeniz, Marmara ve Ege denizindeki fırtınanın, Perşembe günü (10.11.2016) akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir."
İşte 9 kuvvetindeki fırtınanın etkileri
Beaufort Rüzgar Skalası'na göre, 9 büyüklüğü kuvvetli fırtına anlamına geliyor. Kuvvetli fırtınada yaşanacaklar şöyle anlatılıyor: Zayıf yapılı binalarda hasar meydana gelir. Bacalar yıkılır, kiremitler uçar. Yüksek dalgalar; serpinti ve köpükler rüzgâr yönü boyunca daha yoğun bir hat oluşturur. Dalga tepeleri devrilmeye,yıkılmaya ve yuvarlanmaya başlar. Serpinti görüş uzaklığını etkiler.