ABD bu sefer de Davutoğlu'nu yalanladı

ABD bu sefer de Davutoğlu'nu yalanladı
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na cevap veren ABD Dışişleri sözcüsü Marie Harf, Davutoğlu’nun mevkidaşı Kerry'ye atfen söylediklerinin ‘tümüyle yanlış’ olduğunu söyledi.

Dün Hürriyet Daily News’da çıkan bir haberde, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 'ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin kendisine, ABD Dışişleri bakanlığı sözcüsü Jen Psaki’nin Erdoğan hakkında söylediklerinden dolayı ‘rahatsız’ olduğunu' aktarmıştı. (Psaki, Başbakan Erdoğan’ın İsrail gelişmeleri ile ilgili retoriğini ‘kırıcı, yanlış ve provakatif’ olarak tanımlamıştı.) 

Davutoğlu’nun dediğine göre, kendi Dışişleri bakanlığı sözcüsünün bu sözleri Kerry’i rahatsız etmişti ve Kerry de bu rahatsızlığı Davutoğlu’na iletmişti.

DİĞER SÖZCÜ DAVUTOĞLU'NU YALANLADI

Posta212.com sitesinin Washington temsilcisi İlhan Tanır'ın günlük bilgilendirme toplantısında sorduğu sorunun ardından ABD Dışişleri sözcüsü Marie Harf, Davutoğlu’nun bu sözüne atfen ''Tümüyle yanlış. Bakan Kerry, Jen Psaki ve benim bu podyumdan söylediğim herşeyi destekliyor” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığından ve Türk Dış işleri bakanlığından gelen bu farklı tepkiler kafa karıştırıyor” sorusuna karşılık ise Harf, ”bu kesinlikle yanlış ve Bakan Kerry’nin adına konuşan ve düşüncelerini ileten de benim. Benim söylediklerim de kesinlikle doğru olan,” dedi.

DIŞİŞLERİ YETKİLİSİ: KERRY ÇALIŞANLARINI OTOBÜSÜN ALTINA ATMAZ

ABD Dışişleri Bakanlığı yüksek yetkilisi, POSTA212'ye özel bir açıklama  yaparak, Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun söylediklerinin ”doğru olmadığını’ yineledi ve şunları ekledi: ”Dışişleri Bakanı Kerry’nin kendi çalışanlarını otobüsün altına atma gibi bir politikası yoktur.”

ABD'DEN HÜKÜMETE İKİNCİ YALANLAMA

Geçtiğimiz aylarda Beyaz Saray, ABD Başkanı Barack Obama'nın Erdoğan ile görüşmesinde Fethullah Gülen Hocaefendi ile ilgili olarak 'mesaj alındı' şeklinde bir cevabı olmadığını açıklamıştı. Beyaz Saray'dan üst düzey bir yetkili, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan'ın, Başkan Barack Obama ile 19 Şubat tarihinde yaptığı görüşmede Obama'nın, 'mesaj alındı' şeklinde bir ifadesinin olmadığını kaydetmişti. Yetkili, "Başkan Obama'ya Sayın Gülen ile alakalı atfedilen cevap gerçeği yansıtmıyor." ifadelerini kullanmıştı

''TUTUKLAMALAR YOLSUZLUK SORUŞTURMASIYLA İLGİLİ''

ABD Dışişleri bakanlığının günlük basın toplantısında, Sözcü yardımcısı Marie Harf, Türkiye’de iki gün önce başlayan ve 100'ün üzerinde polisin göz altına alınmasıyla ilgili devam eden operasyonlarla ilgili de konuştu.

Türkiye’deki polis tutuklanmaları ile ilgili soruya karşılık Harf, ”biz gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Anladığımız kadarıyla 100 civarındaki polis yetkilisinin tutuklanışı da Türkiye’de süregiden yolsuzluk soruşturmaları ile ilgili. Biz sürekli bütün soruşturmaların adil, şeffaf ve demokratik bir tarzda yapılması gerektiğini söyledik. Biz geçmişte de adli süreç ve etkili bir şekilde yargılanma konularındaki endişelerimizi beyan ettik. Türklerle bu konuda görüşmeye de devam edeceğiz” dedi.

24 Temmuz 2014 12:08
DİĞER HABERLER