ABD'li Bakan'dan IŞİD'le ilgili açıklama

ABD'li Bakan'dan IŞİD'le ilgili açıklama
ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, IŞİD'le ilgili önemli açıklamalarda bulundu...
ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Selefi Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün, şu ana kadar görüklerinin çok ötesinde olduğunu söyledi. Hagel, IŞİD'in inanılmaz bir şekilde fonlandığını vurgulayarak, örgütün, ideoloji ve terörünün maddi kaynaklarla birleşerek ABD için tamamen yeni ve dinamik bir tehditler paradigması sunduğunu söyledi.

Basın toplantısına Hagel ile birlikte katılan ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey ise ABD'nin, IŞİD ile uzun sürecek bir mücadele sürecine girdiğini kabul ederek bunun bir savaş kararı olup olmadığı sorusuna ise 'savaş ilanının' ordunun değil siyasilerin bir kararı olabileceğini belirtti.

Dempsey, IŞİD'le her nerede görülürse savaşılması gerektiğini söylemesine karşın, bunun Suriye'ye doğru genişlemediğini de sözlerine ekledi.

ABD, IŞİD'İ YİNE VURDU

ABD ordusu, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünü bugün yine vurdu.

Zaman'ın haberine göre, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) bilgi amaçlı yapılan açıklamada, ABD savaş uçakları, Musul barajı yakınlarındaki IŞİD hedeflerini bombaladı. Saldırılar sonucu IŞİD'e ait üçü 'Humvee' tipi araç olmak üzere toplam 4 araç hasar gördüğü bildirildi.

Açıklamada saldırının Irak güvenliği ve Kürt savunma gücüne destek olmak amacıyla gerçekleştirildiği ifade edildi. Operasyona katılan tüm uçakların, bölgeden güvenli bir şekilde ayrıldığı belirtildi. ABD ordusunun 8 Ağustos'tan beri IŞİD'e 90 hava saldırısı gerçekleştirdiği kaydedildi.
22 Ağustos 2014 08:58
DİĞER HABERLER