AB'den medyaya darbeye tepkiler dinmiyor

AB'den medyaya darbeye tepkiler dinmiyor
Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eşbaşkanı Manolis Kefalogiannis, Türkiye’de gazetecilerin ve medya temsilcilerinin polis baskınıyla toplu şekilde gözaltına alınmasının büyük endişeye sebep olduğunu belirtti.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Yunan AP üyesi Manolis Kefalogiannis, “Gazetecilerin gözaltına alınması; hukukun üstünlüğü ve temel özgürlüklere saygı gibi AB değerlerine aykırı. Liberal demokrasilerin temel değerlerine karşı ciddi bir saldırı teşkil ediyor. AB üyeliği için inkar edilemez bir ön şart olan basın ve ifade özgürlüğünü de ihlal ediyor. Türk hükümetinin bu gibi eylemleri, Türkiye’nin AB’ye üyelik arzusuyla uyuşmuyor.” dedi.

Son baskınlarda gazetecilerin gözaltına alınmasının, son günlerde çıkarılan ‘makul şüphe’ yasasıyla mümkün olduğunun anlaşıldığını ve bu uygulamanın kendisinin de şüpheli hale geldiğini ve kötüye kullanılmaması gerektiğini belirten Manolis Kefalogiannis, “Masumiyet karinesinin hakim olacağını umuyoruz. Türkiye-AB KPK’daki mevkidaşlarımıza endişelerimizi ileteceğiz.” ifadelerini kullandı.
17 Aralık 2014 19:54
DİĞER HABERLER