AK Parti'nin 'üç dönem' kuralına MHP'li Yeniçeri'den destek geldi

AK Parti'nin 'üç dönem' kuralına MHP'li Yeniçeri'den destek geldi
ANKARA (CİHAN)- AK Parti'deki 'üç dönem' kuralına MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'den destek geldi. Gençlerin önünün açılması gerektiğini savunan Yeniçeri, "Üç dönemden sonra bir dönem dinlenip ondan sonra tekrar siyasete dahil olmak sistemi iyi düşünülmüş bir sistem" derken, MHP'de böyle bir düzenlemenin düşünülüp düşünülmediği sorusu üzerine "Olabilir ama bizim durumumuz biraz farklı. Biz iktidar olmadığımız için ve milletvekili sayımız da az olduğu için bizde durum farklı işliyor. Ama benim gönlüm üç dönem değil iki dönemden yana." diye konuştu.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine, "AKP'nin en güzel uyguladığı kurallardan bir tanesi bu üç dönem kuralıdır. Çünkü AKP'de iki çeşit milletvekili var. Bir, 25-30 kişi oligarşi var önde. Onlar hep konuşuyor. Onların dışındakiler emme basma tulumba görevini yerine getiriyor. El kaldırdıkça kaldırıyorlar, el indirdikçe indiriyorlar. Dolayısıyla AKP'nin içinde vazgeçilemeyecek milletvekili yok." diyerek milletvekilliğin bir meslek olmadığını anlattı. "Artık üç dönemden sonra bir dönem dinlenip ondan sonra tekrar siyasete dahil olmak sistemi iyi düşünülmüş bir sistem." diyen Yeniçeri, MHP'nin de 'üç dönem kuralı' gibi bir düzenlemeye gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine şunları söyledi: "Olabilir ama bizim durumumuz biraz farklı. Biz iktidar olmadığımız için ve milletvekili sayımız da az olduğu için bizde durum farklı işliyor. Ama benim gönlümde üç dönem değil iki dönemden yana. Çünkü iki dönemde insanlar, yapabileceklerini ortaya koyarlar. Çok vazgeçilmez insanlar için belki ön açılabilir. Ama, mutlaka gençlerin önünü açmak lazım. Arkadan gelenlerin önünü açmak lazım. Benim şahsi görüşüm bizde özel şartlarımız dolayısıyla bu konu konuşulmuyor."

"KENDİ ŞARTLARIMIZA YÖNELİK DÜŞÜNMEMİZ İCAP EDİYOR"

Özel şarttan kastının ne olduğu sorusu üzerine ise Özcan Yeniçeri, MHP'nin oy oranın şuanda yüzde 14 olduğunu ve milletvekili sayılarının 52 olduğunu kaydederek, "AKP gibi yüzde 50'lik oy oranına sahip değiliz. O bakımdan bizim kendi şartlarımıza yönelik düşünmemiz icap ediyor." dedi.
CİHAN
27 Şubat 2015 17:41
DİĞER HABERLER