AKP Yüce divan oylamasında 60 fire vermiş

AKP Yüce divan oylamasında 60 fire vermiş
Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal, AKP'deki yüce divan oylamasındaki fire sayısının 50 değil, 60 kadar olduğunu yazdı.

Mustafa Ünal, yazısında Başbakan Davutoğlu'nun üzerindeki Tayyip Erdoğan baskısının giderek arttığını da ifade etti. 
İşte o yazıdan ilgili bölüm...

***
Davutoğlu ne zaman ‘başkanlık’ diyecek?

Başbakan Davutoğlu dün grup salonuna ‘Recep Tayyip Erdoğan’ sesleri arasında girdi. Bir mesaj mı bu? Yoksa trübünü dolduran partililerin yeni hale alışamaması mı?Doğru Erdoğan AKP’nin kurucu lideri. Ama artık Saray’da. Partinin başında değil. Anayasa’ya göre siyaset üstü.

Bir mesaj havası hissettim ben. Kime mi? Elbette Davutoğlu’na. Bir ‘vesayet’ hatırlatması. Saray, Bakanlar Kurulu’nu toplayarak ağırlığını koydu zaten. Yüce Divan oylamasına da damgasını vurdu. Davutoğlu ‘kolun kopmasından’ yanaydı. Dört bakana ‘Yüce Divan’a kendi isteğinizle gidin’ dedi.

Sözlerinin arkasında duramadı. Saray’ın dediği oldu.

Davutoğlu’nun farklı tutumu firelerin sayısını artırdı sadece. O kadar. Fireler de küçümsenmemeli. Güçlü bir itiraz değil. Ama bir huzursuzluk. Yeri gelmişken ilk tespitlere göre fire 60’ın üzerinde. Bakanlara muhalefetten 10’un üzerinde destek var. Bu da AKP’de daha fazla fire olduğu anlamına geliyor.

Parti yönetimi, firecilerin inine girdi. İçeridekileri görünce korktu geri çekildi. Ağır abilere hesap sormak kolay değil çünkü. Bakanlar Yüce Divan’a gitmekten kurtuldu. AKP’de ciddi yara bıraktı. AKP 40 yıllık bir siyasi geleneğin üzerine oturuyor. Yüce Divan bir kambur olarak kaldı. Bundan rahatsız olan milletvekillerinin sayısı çok fazla.

28 Ocak 2015 13:05
DİĞER HABERLER