Ahmet Ümit de 'artık yeter!' dedi

Ahmet Ümit de 'artık yeter!' dedi
Yazar Ahmet Ümit , Türkiye'nin normalleşmeye ihtiyacı olduğunu söyleyip, tansiyonun düşürülmesi gerektiği uyarısında bulundu..

Polisiye romanlarıyla dikkat çeken yazar Ahmet Ümit, yerel seçim sürecinde toplumda yaşanan kutuplaşmayı Samanyolu Haber'e değerlendirdi. Ümit, Türkiye'nin artık normalleşmesi gerektiğini söyledi ve birlikte yaşamanın önemine dikkat çekti. 


Yazar Ahmet Ümit, 30 mart seçim sürecinde ve sonrasında yaşanan kutuplaşmayla ilgili konuştu ve "Gerek seçim öncesi dönem gerek seçim süreci gerek seçimden sonra Türkiye'de bir kamplaşma söz konusu. Bu kamplaşmayı hiç olumlu bulmuyorum. Sanki ülke ikiye bölünmüş düşmanlar varmış böyle bir tablonun ortaya çıkmasına neden oldu. Bir yazar olarak Türkiye'nin şu anda bulunduğu durum beni üzüyor." ifadelerini kullandı.

Ümit, Türkiye'nin seçim sürecinde yaşananları bir kenara bırakarak normalleşmesi gerektiğini söyleyerek, "Bir seçim ortamı yaşadık bitti. Artık Türkiye'nin normalleşmeye ihtiyacı var. Bu ötekileştirme karşıdakini hain olarak görme hain olarak değerlendirme bu tanımlardan artık kurtulmak lazım. Yeni bir Türkiye'yi başlatmak lazım. Olan oldu bir seçim yaşandı geçti. Artık barışma hoşgörü kardeşçe yaşama bu nefret dilini bırakma ve bir arada olma zamanıdır. Yani bu Türkiye'yi güçlü kılar." dedi..

Yazar Ümit, 'bir suç varsa kanıtlanmalı' dedi ve şunları söyledi:

"Siyasilerin şuna dikkat etmesi gerekiyor. Bir seçim kazanabilirsiniz ama tarihi kaybediyorsunuz. Ülkeyi kaybediyoruz. Sorun bu. Henüz suçu kanıtlanmamış hukuk dışı yöntemlerle insanların üzerlerine gitmek onları mağdur etmek doğru değil. Gerçekten devleti ele geçirmeye çalışan bir bir çeteden söz ediliyorsa bunun kanıtlanması lazım. Bunun bir cadı avına dönüştürülmemesi lazım insanların mağdur edilmemesi lazım. Hakikat neyse o temelde yürümek lazım." 


17 Nisan 2014 00:13
DİĞER HABERLER