Ak Saray'da akıl almaz maliyet farkı

Ak Saray'da akıl almaz maliyet farkı
1.3 milyar liralık maliyetiyle tartışmalara sebep olan Ak Saray’la ilgili ortaya çıkan skandalların ardı arkası kesilmiyor.

Maliyeti ve kaçak iddialarıyla gündemden düşmeyen yeni Cumhurbaşkanlığı konutu Ak  Saray’la ilgili yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Saray’ın kaçak olmadığını ıspatlamaya çalışan AKP’ li milletvekillerinin dağıttığı belgeler kafaların daha da karışmasına sebep oldu. Zira Ak Saray’ın maliyetiyle ilgili Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı maliyetle belgelerde yer alan rakam arasında uçurum var. 


İKİ RAKAM ARASINDA UÇURUM VAR
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, büyük harcamanın yapıldığı Ak Saray’ın  maliyetini geçtiğimiz günlerde Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 1 milyar 370 milyon lira olarak açıklamıştı. AKP’li milletvekilleri sarayın kaçak olduğu yönündeki iddialar üzerine iskan ve ruhsat belgelerini diğer milletvekilleriyle paylaşmıştı. O belgelerde Ak Saray’ın maliyeti 78 milyon 331 bin 200 TL olarak görülüyor.Aradaki uçurumun nereye gittiği ise şimdilik meçhul. 


DAĞITILAN BELGEDE EKSİK İMZA
Ankara 5. İdare Mahkemesi Ak Saray’la ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermiş kararda Atatürk Orman Çiftliği’ndeki arazinin 1.derece sit alanı olduğu belirtilmişti. Hukukçular durdurma kararına rağmen Ak Saray’a yapı kullanım izin belgesi yani diğer bir adıyla iskan belgesi verilmesinin hukuksuz olduğunu ve sahte belge düzenleme suçu oluşturduğunu ifade etti. Öte yandan AKP’li milletvekillerinin dağıttığı resmi belgede imza olmaması dikkat çeken diğer bir ayrıntı oldu.


SAMANYOLUHABER.COM

27 Kasım 2014 16:24
DİĞER HABERLER