Akşam'ın manşeti 28 Şubat'ı aratmadı

Akşam'ın manşeti 28 Şubat'ı aratmadı
Akşam Gazetesi, geçtiğimiz hafta başörtüsü takma kararı alan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jale Saraç ile ilgili skandal bir manşete imza attı.

28 Şubat döneminde başörtülülerle ilgili yapılan asılsız haberleri aratmayan manşeti ile Akşam, Saraç'ı takiye yapmakla suçladı. Başörtüsü takma kararını manidar bulan Akşam Gazetesi "Başörtüsünü kalkan olarak kullanacak” iddiasında bulundu.

Ancak geçtiğimiz hafta başörtüsü takmaya başlayan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jale Saraç, adeta linç edilmeye çalışılıyor. Üstelik linç kampanyasının öncülüğünü ise AKP Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyesi olan ve TMSF tarafından el konulduktan sonra ihalesiz şekilde devredilip başına eski bir AKP milletvekilinin atandığı Akşam gazetesi yapıyor. Akşam, bugün attığı manşeti ile adeta 28 Şubat havası estirdi. Saraç'ı “Takiye” yapmakla suçlayarak “Başörtüsü oyunu” sahnelediğini iddia etti. Haberde ismi bulunmayan akademisyenlerden yoruma yer veren Akşam gazetesi, rektör hakkında AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in yolsuzluk iddiasını gündeme getiriyor. Haberde yolsuzluk iddialarının ne olduğundan bahsedilmezken Saraç'ın bu iddiaları kapatmak için başörtüsü taktığı ifade ediliyor. “Paralel yapıdan başörtülü takiye” manşeti ile çıkan Akşam, Saraç'ın başörtülü fotoğrafını sosyal medyada paylaşan Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün'ü de YGS'ye sabotaj yapmakla suçluyor.

Yeni Akit Gazetesi'nin başörtülü yazarı Mehtap Yılmaz'ın, Saraç hakkındaki görüşlerine yer verilen haberde adeta başörtüler de ayrıştırılıyor. Yılmaz ise kendisi gibi başörtülü olan Saraç'ı başörtüsü takarak Başbakan'a tuzak kurduğunu iddia ediyor. Başbakan'ın Saraç hakkında soruşturma başlatacağı ve böylece ‘Başbakan başörtülü bir rektöre musallat oldu' dedirterek Müslümanları galeyana getirmek istendiğini iddia ediyor.

Zaman

18 Nisan 2014 14:51
DİĞER HABERLER