Ali Koç, kritik karar öncesi AYM Başkanı Kılıç'ı ziyaret etti

Ali Koç, kritik karar öncesi AYM Başkanı Kılıç'ı ziyaret etti
1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç ve dernek yöneticileri, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü. Yıldırım'ın avukatlarının AYM'ye yaptığı bireysel başvuruya cevap beklenirken gerçekleşen ziyaret dikkat çekti.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerin şike iddiasıyla görülen davada yeniden ve adil yargılanması talebiyle "Adalete Fener Yak" kampanyasını başlatan 1907 Fenerbahçe Derneği yöneticileri, bugün kampanya kapsamında belirlenen ilgililer ile görüşmelere başladı. Dernek Başkanı Ali Koç, Change.org/tr internet sitesi üzerinde devam eden kampanyaya destek veren 500 bini aşkın imzayı ve yorumları 34 klasör ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sundu. 



1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç ile dernek yöneticileri Simla T. Beyazıt, Fethi Pekin ve Can Gebetaş, "Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile yöneticilerin şike iddiasıyla görülen davada yeniden ve adil bir şekilde yargılanması talebiyle" 1907 Fenerbahçe Derneği'nin başlattığı Adalete Fener Yak kampanyası kapsamında, kampanyanın ilgilileri ile görüşmelere başladı. 

Change.org/tr üzerinde devam eden imza kampanyasında toplanan 500 bini aşkın imzayı Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sunan Ali Koç ve dernek yöneticileri kampanyaya ilişkin bilgi verirken, adil yargılanma taleplerini dile getirdi. 



Görüşmelerin ardından açıklama yapan 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç, 40 günde 500 bini aşkın kişinin "Adalete Fener Yak" kampanyası kapsamında imza attığını vurgularken, "Elazığ'dan Artvin'e Türkiye'nin her bir köşesinden, Almanya'dan San Francisco'ya dünyanın bir ucundan diğer ucuna insanların imzasını kampanyamızın ilgililerine iletiyoruz. Bizim tek talebimiz yeniden ve adil yargılanmadır. Çağrımıza destek veren herkesi, hepimizi adalete olan inancımız bir araya getirdi. Adaletin renginin olmadığını bu kampanyada bir kez daha gördük. Hukukun üstünlüğüne olan inancımızı bugün kampanyamızın ilgililerinden Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç'a ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye ilettik. Hukuk, evrensel kurallarla, bağımsız kurumlarıyla ve hukukçularımızın vicdanlarıyla bir bütün olarak işler. Bizler hukuka güveniyoruz. Talebimizin dikkate alınacağına inanıyoruz" diye konuştu.



1907 Fenerbahçe Derneği olarak imza kampanyasına destek veren 100 binlerce kişiye teşekkür eden Koç, "Dünyanın dört bir yanından farklı renklere gönül vermiş yüzbinlerce kişi haklı talebimize destek verdi. Çünkü bu adalet mücadelesi sadece Fenerbahçe Spor Kulübü'nün değil hangi takımdan olursa olsun, hangi fikri savunursa savunsun toplumsal bir hak arayışıdır" dedi.



1907 Fenerbahçe Derneği'nin, toplanan imzaları önümüzdeki günlerde başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere kampanyanın ilgililerine iletmeye devam edeceği açıklandı.

Öte yandan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Aziz Yıldırım'a verilen cezayı onaması sonrasında Aziz Yıldırım ve avukatlarının gözü Anayasa Mahkemesi'ne çevrilmişti. Yıldırım'ın avukatları AYM'ye bireysel başvuruda bulunmuş ve çıkacak kararı beklemeye başlamıştı. AYM'den gelecek hak ihlali veya tedbir mahiyetindeki bir karar Aziz Yıldırım için yeniden yargılanma sebebi olacak.

DHA

22 Nisan 2014 19:37
DİĞER HABERLER