Altan Tan'dan Erdoğan'a dolar sorusu

Altan Tan'dan Erdoğan'a dolar sorusu
HDP Milletvekili Altan Tan, "Sayın Cumhurbaşkanı bu dövizden ne istiyorsunuz? diye sordu.
HDP Milletvekili Altan Tan, "Sayın Cumhurbaşkanı bu dövizden ne istiyorsunuz? milyar dolar döviziniz var, onu mu bozacaksınız?” diye sordu. Tan, bir soru üzerine ise Abdullah Öcalan’ın Diyarbakır’daki Nevruz’a bizzat gelerek halka hitap etmesi gerektiğini savundu. 

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının konusunun ‘dövizin çıldırması’ olduğunu kaydeden Tan, dövizi çıldırtanın ‘önüne gelen herkesle kavga eden Cumhurbaşkanı olduğunu söyledi. Tan, “Sayın Cumhurbaşkanı bu dövizden ne istiyorsunuz? Milyar dolar dövizininiz var, onu mu bozacaksınız? Yakınlarınızın, dostlarınızın döviz bürosu mu var? Ne oluyor, bize açıklayın.” diye konuştu. “Faizi indirin” demekle faizin inmediğini ifade eden Tan, Erdoğan’a seslenerek “12 senelik başbakanlık yaptınız niye bu faizleri indirmediniz?” diye sordu.

“BU MÜTEAHHİTLİK BAŞINIZI YİYECEK”

Altan Tan, “Türkiye’de inşaat lobisinin, müteahhitlerin hükümeti olmaktan vazgeçin. Bu müteahhitlik başınızı yiyecek. Ben de inşaat mühendisiyim. Halen de fiili olarak işimi yapıyorum. Ama bu inşaat sevdası başınızı yiyecek. 10 bin tane konutu düşük faizli kredilerle satmak uğruna, batmakta olan müteahhitleri kurtarmak adına gerçek sanayiciyi, gerçek üreticiyi, dünyaya mal satan geniş yığınları feda etmeyin.” dedi.

CİHAN
04 Mart 2015 12:08
DİĞER HABERLER