Antalya'nın göbeğinde lağım kokulu eğitim

Antalya'nın göbeğinde lağım kokulu eğitim
Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'nın göbeğindeki bir devlet okulunda tuvaletler akıyor, koridorlar lağım kokuyor ve öğrenciler salgın hastalık tehlikesi altında öğrenim görüyor.
Antalya'nın merkez Kepez ilçesindeki 80. Yıl Cumhuriyet İlkokulu'nun durumu içler acısı halde. Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okulun öğrenci tuvaletleri kullanılamaz durumda. Tuvaletlerin tavanları akıyor, fayansları patlak, lavabo ve tuvalet taşları kırık. Gider boruları kırık olan tuvaletlerin tabanı ortaya saçılan pislikten geçilmiyor. Sızıntı nedeniyle tuvaletlerin koridorlara bakan duvarları da ıslak. Öğrenciler kokudan ve pislikten geçilmeyen tuvaletleri kullanamazken, veliler de hastalık riski sebebiyle okul yönetimine ve Milli Eğitim Bakanlığı'na isyan ediyor. Ağır lağım kokusunun koridorlara yayıldığı okulda birçok öğrenci tuvaletleri kullanmamak için öğlene kadar dişini sıkıp, evine zor yetişiyor. Okul idaresine ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yaptıkları şikayetlerin dikkate alınmadığını ileri süren veliler, okulda salgın hastalık başlamasından korkuyor. Bazı veliler, sorunun okuldan değil, Milli Eğitim'den kaynaklandığını savunuyor.

"3 AY BOYUNCA TUVALETLER NİYE YAPILMADI"

Bu yıl iki torununu 80. Yıl Cumhuriyet İlkokulu'na kaydettirdiğini, okulun halini görünce başka bir okula naklettirmek istediğini ancak talebinin kabul görmediğini anlatan Elmas Ergün, "Tuvaletlerden şikayetçiyiz. Çocuklarımız hasta olacak. Çocuklarımızda kaşıntı oldu, hastalandılar. Başka okula yazdıracaktım ama almadılar. Tuvaletlerin temiz olmasını istiyoruz. Üç ay boyunca niye yapılmamış? İhaleye çıkılacak diyorlar ama ihaleye girme durumu da yok. Çocuklarımızın sağlığından endişe ediyoruz. Çocuklarım küçük. Geçen girelim dedik, baygınlık geçirecektim. Pis kokuyor. Milli Eğitim'in buna çözüm bulması lazım." diye konuştu. 

"VELİLER: BİZE KENDİNİZ GELİN TEMİZLEYİN DEDİLER"

Okula iki çocuğunu gönderen Emine Alpay isimli veli ise şunları söyledi: "Tuvaletler yukarıdan akıyor. Sorunu iletiyoruz, 'Kendiniz gelin temizleyin' diyorlar. 'Tamirat yapacağız' diyorlar bir şey yapmıyorlar. Bizim hocamız bize liste yapmış. Haftada iki üç veli gidip sınıfları temizliyor. Her yer kokuyor, sürekli hastalık." 

"OKULA BURUNLARINI KAPATARAK GİRİYORLAR"

Nimet Doğru isimli veli ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Okula girdiğimizde burunlar kapalı. Nefes alamıyoruz. Bütün gün çocuklar bu okulda ne yapıyor? Nasıl dayanıyorlar o kokuya? Ben çoğu zaman çocuklarımın o tuvalete gitmesine izin vermiyorum. Çocuklar kendilerini eve zor atıyor. Benim çocuğum birinci sınıfa gidiyor. Her gün evde banyo yaptırmak zorundayım. Çünkü çocuğum tuvalet kokuyor. Bu gidişle hastalanan, sarılık, tifo kapan olur. Çocuklar bu okulda böyle yaşayamaz."

MÜDÜR GÖRÜŞMEK İSTEMEDİ

2003 yılında açılan okulun, bin civarı öğrencisi bulunuyor. Okulda birinci kademe kabul edilen ilkokulun dışında ikinci kademe olan ortaokulun 7'inci ve 8'inci sınıfları da eğitim görüyor. Haziran 2010'dan bu yana okulun müdürlüğünü yapan Mehmet Akman, konu hakkında Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirleriyle görüşmek istemedi.







CİHAN

30 Eylül 2014 18:08
DİĞER HABERLER