Arınç'tan Selahattin Demirtaş'a çok sert suçlama

Arınç'tan Selahattin Demirtaş'a çok sert suçlama
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Arınç, çözüm süreci ve silah bırakma çağrısına ilişkin konuştu.

"Demirtaş, çözüm süreci konusunda iyi niyetli çaba gösteren ve bu sürecin başarıya ulaşmasını arzu eden birisi değildir. Buna yürekten inanıyorum. Dilerim ki bu noktadan sonra bu süreci baltalayacak hareketin içerisinde olmasın" diyen Arınç'ın konuşmasından satır başları şöyle:

SİLAHLARI BIRAKMA ÇAĞRISI 

10 maddelik bir açıklama yapıldı. Bu açıklamanın özeti şudur, bahar aylarında PKK kongresini toplayacak ve silahları bırakma çağrısı yapacaktır. 

Çocuk- kadınların zarar gördüğü terör olayları az da olsa görüldü. Çözüm süreci için gözümüzü olaylardaki şiddete kapatamayız. 

ÇÖZÜM SÜRECİ

HDP legal bir partidir ve çözüm sürecinde bizim partnerimizdir. Birilerinin beklediği gibi çözüm süreci çözülme süreci değildir.  

İmralı'ya görüşmeye gidemeyenler niye gidememiştir, bilirim.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A TEPKİ

Demirtaş, çözüm süreci konusunda iyi niyetli çaba gösteren ve bu sürecin başarıya ulaşmasını arzu eden birisi değildir. Buna yürekten inanıyorum. Dilerim ki bu noktadan sonra bu süreci baltalayacak hareketin içerisinde olmasın.

Çözüm sürecine bugüne kadar ne kadar engel çıkarılmışsa bunlardan sorumlu olanların en başta geleni Selahattin Demirtaş'tır. Bundan sonra da bu ismi telaffuz etmek veya bunun üzerinde konuşmak niyetinde değilim. İstanbul'da konuşuluyor, herkes gayet memnun bir şekilde açıklama yapıyor, Sayın Demirtaş'ın bir saat sonraki yüz ifadesine bakın, çatma kaşlar, sıkıntı, öfke ve nefret. çözüm sürecinde iyi niyetli çabalar gösteren insanlar anlayışla akılla rasyonel bir karar vermişlerdir.

"ENGEL ÇIKARILMAZSA SONUCA YAKLAŞTIĞIMIZIN FARKINDAYIZ"

Vardığımız nokta, olumlu bir noktadır. Hatip Dicle'ye, Leyla Zana'ya teşekkür borcumuz var. 

Verdiğimiz sözler var, bunların bilincindeyiz. Çözüm sürecinin olumlu destekçileri dışarıdaki bazı isimlerdir. 
Engel çıkarılmazsa sonuca yaklaştığımızın farkındayız. Sürecin önünde gizli ve açık birçok düşman var. 4 Şubat'ta açıklanması gereken 10 madde niye 24 gün sonra geldi. 

02 Mart 2015 19:11
DİĞER HABERLER