Arsalar pahalandı, yatırımcı metrekareye 400-500 dolar ödemek zorunda

Arsalar pahalandı, yatırımcı metrekareye 400-500 dolar ödemek zorunda
BURSA (CİHAN)- Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği'nin (BOSİAD) Başkanı İlker Oral, metrekaresi 400-500 dolarlık sanayi parsellerin yatırımcıyı zorladığını kaydetti. Oral, "Bugün büyük yatırım planlayan bir kuruluşa, çıkarıp 200 dönüm yer veremiyoruz. Bu yüzden yeni planlamalara ihtiyacımız var." dedi.

BOSİAD Yönetim Kurulu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk'u ziyaret etti. Başkan Remzi Topuk, bu birlikteliğin de her daim süreceğini söyledi. Bursa OSB'nin 50 yıllık köklü geçmişiyle tüm Türkiye'ye örnek olduğu gibi yeni kurulacak OSB'nin de rol model teşkil edeceğini belirten Topuk, "Bugün Bursa'daki bütün sanayi bölgelerinde boş alan 11 bin 300 dönüm. Fakat bu rakama ilçeler de dahil. Bursa için hedefimiz artık küçük parselli işletmeler kurmak değil, 100-200 dönümlük alanlar üzerine büyük yatırımları çekmek olmalı. Bugün kentsel dönüşüm dediğimizde konutlar akla geliyor, ancak fabrikalarımız da eskidi, bu dönüşümü sanayiyi de içine alacak şekilde planlamalıyız. Aynı zamanda pek çok firma yatırım finansmanı olduğu halde arazi ve bina yetersizliğinden ötürü büyüyemiyor. Yeni bir çıkış yoluna ihtiyacımız var. İleri teknoloji OSB Bursa'nın kazanımı olacaktır." diye konuştu.

"YENİ PLANLAMALARA İHTİYACIMIZ VAR"

Artık esas amacın boş alanlar ya da küçük parsellerin doldurulması değil, büyük yatırımcıları Bursa'ya çekecek alanlar olması gerektiğini kaydeden BOSİAD Başkanı İlker Oral da şunları kaydetti: "Bugün büyük bir yatırım planlayan uluslararası bir kuruluşa, çıkarıp 200 dönüm yer veremiyoruz. Ya da metrekaresi 400-500 dolarlar arasındaki sanayi parselleri yatırımcıları gerçekten zorluyor. Bizim önce katma değer, yeni istihdam alanları oluşturmaya ihtiyacımız var. Bu yüzden yeni planlamalara ihtiyacımız var."

BAŞSAVCI ŞAHİN'E ZİYARET

BOSİAD yönetimi, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk'un ardından, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin'i de ziyaret etti. Ziyarette, 300'e yakın fabrika ve 46 bin kişinin istihdam edildiği Bursa OSB'yi Başsavcı Şahin'e anlatan İlker Oral, BOSİAD Yönetim Kurulu üyelerini de tanıttı. Bursa'nın 8. görev yeri olduğu olduğunu belirten Başsavcı Şahin de katma değer sağlayan ve istihdam oluşturan sanayicilerin ülke için çok önemli bir değer olduğunu ifade etti. CİHAN
06 Mart 2015 17:17
DİĞER HABERLER