Arşivden çıkan çok konuşulacak sözler

Arşivden çıkan çok konuşulacak sözler
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın 2010 yılında söylediği sözler şimdilerde söylediğini tekzip ediyor.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından Hizmet Hareketi'ne yönelik cadı avı başlatan AKP hükümeti camiaya yönelik yüzlerce iftira ve hakarette bulundu. Son olarak 14 Aralık'ta medyaya yapılan darbede aralarında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın da bulunduğu öenemli isimler gözaltına alındı. Ekrem Dumanlı Serbest kalırken hukuk tarihinde kara bir leke olarak kalacak karar verdi ve Hidayet Karaca bir senaryodan tutuklandı. Ekrem Dumanlı'nın adliye çıkında söylediği sözler aslında yaşanan sürecin bir özetiydi. 


"Birileri ile yol arkadaşlığı yaptıysak onları demokrat sandık. Yolculuk yaptığımız insanların bir zaman Türkiye'nin yörüngesini değiştirmesini hayretle karşılıyorum. Demokratlığa reformlara devam ettiniz de desteklemedik mi? AB yolunda gittiniz de desteklemedik mi? Nerede kısıtlama varsa biz orada yokuz. Yolsuzluk dedik diye terör örgütü üyesi mi olduk. Bu nasıl bir kalleşliktir. Dün neredeysek bugün buradayız."

2010 yılında yandaş medyanın aktörlerinden Akşam Gazetesi'ne konuşan dönemin Başbakan Başdanışmanı şimdinin ise Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, hizmet hareketinin AKP'yi değil doğru adımları ve projeleri desteklediğini söylemişti.

İşte Yalçın Akdoğan'ın röportajındaki ilgili bölüm:

 "Ben, cemaatin AK Parti'yi değil, doğru adımları ve projeleri desteklediğini düşünüyorum. Cemaat fertlerinin AK Parti'yle gönül bağı kurması, duygusal olarak kendisine yakın hissetmesi ayrı bir durumdur, ancak cemaat düzeyinde tavır takınılması, hükümetin demokratik adımlarının desteklenmesini ifade eder.

Gülen Hareketi, sosyo-kültürel bir oluşumdur. Bu kadar büyümesi, siyasileşmemesinden ve çok farklı özellikteki insanlarla gönül bağı kurabilmesinden geçiyor. Siyasileşme iddiası, kanaatimce büyük haksızlık olur. Nitekim kendileri de bunu yalanlıyor, varoluş amacına aykırı olduğunu söylüyor."






  

22 Aralık 2014 13:40
DİĞER HABERLER