Avrupa'dan gazeteci Mehmet Baransu için çok sert cevap

Avrupa'dan gazeteci Mehmet Baransu için çok sert cevap
Avrupa Parlamentosu (AP) Yeşiller Grubu ve Hristiyan Demokrat üyelerden Taraf yazarı Mehmet Baransu’nun tutuklanmasına tepki geldi.

Yeşiller Grubu Başkan Yardımcısı Alman Milletvekili Ska Keller, Cihan’a yaptığı açıklamada Baransu’nun tutuklanmasından ‘çok endişe’ duyduğunu belirtti. Türkiye’yi yakından takip eden AP üyelerinden olan Keller bir gazetecinin daha şüpheli sebeplerle tutuklandığına işaret etti. Keller, son zamanlarda çok sayıda gazetecinin gözaltına alınmasının Türkiye’de basın hürriyetine gölge düşürdüğünü vurguladı.

JEROEN LENAERS: ÇOK ENDİŞE VERİCİ

AP’nin Hollandalı Hristiyan Demokrat üyesi Jeroen Lenaers, gazeteci Mehmet Baransu’nun tutuklanmasının ‘çok endişe verici’ olduğunu söyledi. Cihan’a konuşan Lenaers, işleyen bir demokraside gazetecilerin görevinin hükümeti denetlenmesi ve denge-fren sisteminin temin edilmesi olduğunu vurguladı.

Gazetecilerin görevlerini serbestçe ve keyfi tutuklama korkusu olmadan yapmaları gerektiğine işaret eden Lenaers, “Bu açıdan, Baransu’nun tutuklanması çok endişe vericidir” yorumunu yaptı.

03 Mart 2015 14:46
DİĞER HABERLER