Avukatı, Ertan Erçıktı’nın tutuklanmasının asıl sebebini açıkladı

Avukatı, Ertan Erçıktı’nın tutuklanmasının asıl sebebini açıkladı
Özgür basını hedef alan operasyon kapsamında tutuklu bulunan Ertan Erçıktı’nın Kabataş iddialarının altını dolduran deliller bulamadığı için tutuklandığı iddia edildi.

İstanbul eski Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı’nın avukatı Sami Selçuk Twitter’dan çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Erçıktı’yı Silivri Cezaevi’nde ziyaret eden Selçuk, müvekkilinin Gezi sürecinin en çok konuşulan konularından biri olan Kabataş olayı ile ilgili iddiaların altını dolduracak deliller bulamadığı için iftiraya uğradığını söyledi. Gezi Parkı protestoları sırasında Erçıktı görevi başındayken, “Kabataş olayı” ile ilgili 7 km boyunca 100’e yakın kameranın 600-700 saat tarandığını belirten Avukat Selçuk, iddiaların asılsız olduğunun dönemin başbakanının danışmanlarına iletildiğini ifade etti. Sonradan yalan olduğu ortaya çıkan olayla ilgili şüpheli hareketi olan herkesin ifadesinin alındığının altını çizen Selçuk, “Müvekkilimiz Ertan Erçıktı 18 Aralık 2013 te görevden alınmış. 18 Aralık 2014 te üzerine atılı terörist iftirası ile tutuklanmıştır.” dedi.

İşte, Erçıktı’nın avukatının Kabataş olayının iç yüzü ile ilgili o tweet’leri

1- Dini siyasete alet etmek dine ihanettir. Siyaseten de etik değildir.

2- Hafızalarda Kabataş Olayı olarak kazınan aslı olmayan olay Gezi Sürecinin en çok konuşulan konusuydu.

3- Sahi ne oldu şu Kabataş Soruşturmasının sonucu? Hani sözde "başörtülü bacımızın üstüne birileri ... yapmış ve dövmüşlerdi(!)"

4- Öyle bir iki kişi de değil birkaç kişi "bir yandan dövmüş, döverken küfretmiş ve üstüne (affedersiniz) ... yapmışlardı(!)"

5- Mağdur öyle sıradan biride değildi. AKP'li belediye başkanının gelini. Peki ne oldu? Bütün İstanbul Asayiş seferber oldu. Ya sonuç?

6- Sonuç mu? Eski İstanbul Asayiş Şube Müdürü şu an Silivri sakini iftira kurbanı müvekkilimiz Ertan Erçıktı'dan dinledik.

7- Olay mahaline yakın 7km boyunca 100 e yakın kamera 600-700 saat taranmış. Şüpheli hareketi olan herkesin ifadesi alınmış.

8- Netice mi? Dönemin Başbakanının danışmanlarına brifing verilmiş. İddia var birşey yok. Iddianın altı dolmayınca?

9- Müvekkilimiz Ertan Erçıktı 18 Aralık 2013 te görevden alınmış. 18 Aralık 2014 te üzerine atılı terörist iftirası ile tutuklanmıştır.

26 Şubat 2015 18:09
DİĞER HABERLER