Aziz Yıldırım tarihe geçti

Aziz Yıldırım tarihe geçti
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım bugün itibariyle tarihe geçti.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Ataşehir’de 20 yıllığına devletten kiraladıkları kolej arazisinin tapusunu almaya çalıştıklarını ama engellendiklerini söyledi. Deneyimli yönetici, bakan ve diğer yetkililere konuyu ilettiklerini, büyük yerlerden gelen emirlerle kendilerine zorluk çıkartıldığını belirtti. Öte yandan Yıldırım rekor kırıp, tarihe geçti.

1998 yılından bu yana Fenerbahçe'nin başında olan Aziz Yıldırım, bugün itibariyle kulüpte en uzun süre görev yapan başkan oldu.

Fenerbahçe'nin 15 Şubat 1998'de yapılan genel kurulunda, rakibi Vefa Küçük'ü 1 oyla geçen ve sarı lacivertlilerin 36. başkanı olan Aziz Yıldırım için çarşamba günü tarihi gün... O günden bugüne 8'i olağan, 3'ü olağanüstü olmak üzere geçirdiği 11 kongrenin 7'sine tek aday olarak giren, 1998 ve 2000 yıllarında Vefa Küçük, 2009'da Şadan Kalkavan ve 2013'te de Mehmet Ali Aydınlar'ı saf dışı bırakan Yıldırım, çarşamba günü Fenerbahçe Kulübü'nün başında 6 bin 58 gün görevde kalarak, en uzun süreli başkanlık yapan Şükrü Saracoğlu'nu geride bıraktı.

MEYDAN OKUDU

Öte yandan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, eğitim yılı açılış töreninde sert açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe Eğitim Kurumları’nın düzenlediği programa katılan Yıldırım, engellemelerden dert yandı. Ataşehir’de bulunan Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne bağlı kolej arazisi konusunda kendilerine zorluk çıkartıldığını belirten tecrübeli yönetici, ne pahasına olursa olsun burayı kulübe kazandıracaklarını söyledi.

Okulun bulunduğu arazideki tüm yapıların Fenerbahçeliler tarafından yaptırıldığını ve 20 yıllığına devletten kiralandığını vurgulayan Aziz Yıldırım, “20 yılın sonunda Türkiye’de gelenektir, her şey uzatılır. Ama Fenerbahçe geldiği zaman bu olay tersine işliyor ve burayı 20 yıl doldurmadan müracaat etmemize rağmen kendi ihtiyaçlarında kullanacakları için vermediler. Bunun üzerine sayın bakan ve yetkililerle görüştük. Hepsinin söylediği ‘bu okul bize lazım Fenerbahçe’yi ne yapacağız’. Sonuçta geldiğimiz nokta bu okulun arazisi ve binaları ile beraber satışının yapılmasını sağlamaktı. Ve bunu sağladık.” dedi.

Ataşehir’deki araziye 50 trilyon fiyat biçildiğini bunu vermeyi kabul ettikleri halde ihaleden vazgeçildiğini dile getiren 61 yaşındaki futbol adamı, “Buna göre ihale hazırlıkları ve kulübe göre düzenlemeler yapıldı ama gene vazgeçtiler. Emirler büyük yerlerden geldi, şimdi duyduğumuza göre 70 trilyona ihale vereceklermiş. Bunu kaç milyon dolar ve TL’lere çıkarsalar da burası Fenerbahçe’nindir biz ne olursa olsun, alacağız. Bu böyle bilinsin.” sözleriyle adeta meydan okudu.

17 Eylül 2014 00:08
DİĞER HABERLER