BTSO Başkanı Burkay: Libya'daki Türk firmaları için girişimlerimiz sürüyor

BTSO Başkanı Burkay: Libya'daki Türk firmaları için girişimlerimiz sürüyor
BURSA (CİHAN)- Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türk firmalarının Libya'dan çıkarılma kararı ile ilgili girişimlerini sürdürdüklerini söyledi.

Burkay, Libya'daki geçici Tobruk hükümetinin Türk firmalarının ülkeden çıkarılması kararına ilişkin değerlendirmede bulundu. İbrahim Burkay, Türk müteahhitlik sektörünün bugüne kadar 40'ı aşkın ülkede 300 milyar doların üzerinde projeyi hayata geçirdiğini belirtti. Türk müteahhitlik sektörünün üstlendiği projelerdeki başarısıyla dünyanın 250 büyük müteahhitlik firması arasında 42 firmayla yer aldığına dikkat çeken Burkay, Türkiye'nin sektörde dünya ikinci olmasında Libya'nın önemli bir rol oynadığını ifade etti.

30 MİLYAR DOLARLIK PROJE

Türk müteahhitlik sektörünün Libya'da bugüne kadar 30 milyar dolarlık projeyi başarıyla gerçekleştirdiğini anımsatan Burkay, ülkede yaşanan huzursuzluk ve istikrarsızlık ortamının Türk firmalarını da olumsuz etkilediğini dile getirdi. Sektördeki firmaların Libya'da önemli bir makine parkına sahip olduğuna işaret eden Burkay, "Türk firmalarının ülkede önemli miktarda da alacakları var. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) nezdinde bu sıkıntıların aşılması konusunda girişimlerimizi sürdürüyoruz. Libya'da huzur ve güven ortamı sağlandığında ülkenin yeniden inşasında yine Türk firmaları ön plana çıkacaktır." dedi. CİHAN
27 Şubat 2015 11:20
DİĞER HABERLER