Bağımsız vekiller Hidayet Karaca’yı ziyaret etti

Bağımsız vekiller Hidayet Karaca’yı ziyaret etti
Bağımsız milletvekilleri Hakan Şükür, Hasan Hami Yıldırım ve İlhan İşbilen, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan polisler ve Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’yı ziyaret etti.
Ziyaret sonrası kısa bir açıklama yapan İstanbul Bağımsız Milletvekili Şükür, iddianame hazırlanmadığı için insanların mağdur olduğunu anlattı. Cezaevinde Yakub Saygılı ile de görüştüğünü belirten Hakan Şükür, “Yakub Saygılı, ‘Bir darbe iddiası var ise Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu kurulsun.’ isteğinde bulunuyor. Burada Anayasa’nın bile ayaklar altına alındığına şahit oluyoruz.” dedi.

Burdur Bağımsız Milletvekili Hasan Hami Yıldırım ise polislerin morallerinin çok iyi olduğunu ifade etti. Yıldırım, “Ben onlarda haklı olmanın, hukuka uygun hareket etmiş olmanın rahatlığını gördüm. Bu insanlar aylardır içeride tutulmalarına rağmen hâlâ ne ile suçlandıklarını bilmiyorlar.” ifadelerini kullandı.  

İzmir Bağımsız Milletvekili İlhan İşbilen ise, “Buradaki polislerle görüştükten sonra kafamdaki Emniyet teşkilatına ilişkin algı yıkıldı. Burada doktora yapan, iki yabancı dil bilen insanlar var.  Vatanın, milletin selameti için gecesini gündüzüne katmış insanlar bunlar. İçeride olmalarını kabul edemiyorum. Hepsinin moralleri yerinde. Ben buraya adeta moral bulmaya geliyorum.” şeklinde konuştu.
27 Ocak 2015 08:57
DİĞER HABERLER