Bahçeli: Kadir gecesinde özeleştiriye ihtiyaç var

Bahçeli: Kadir gecesinde özeleştiriye ihtiyaç var
Devlet Bahçeli,Kadir Gecesi’nde gerçekçi bir özeleştiriye ihtiyacın olduğunu söyledi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mübarek Ramazan’ın Kadir Gecesi’nde gerçekçi bir özeleştiriye, nefis terbiyesine, samimiyet testine ihtiyacın azımsanmayacak derecede fazla olduğunu söyledi. 

İslam aleminin topluca içine düştüğü dipsiz kör kuyunun herkesin ürpermesine neden olduğunu kaydeden Bahçeli, “Arşı titreten, semaları yasa boğan, manevi kubbemizi hüzne gark eden mazlum ahları, mağdur çığlıkları hepimizi kara kara düşündürmektedir. Müslümanların içine düştüğü zillet ve hezimet hali trajik boyuttadır. Bugün İslam toplumları Kur'an’ın yolundan sapmak üzeredir.” dedi. 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘Kadir Gecesi’ münasebetiyle yayımladığı mesajında, “Ne mutlu bizlere ki bin aydan daha hayırlı olduğu Yüce Kitabımızda müjdelenen Kadir Gecesi’ni idrak ediyoruz. Tan yeri ağarıncaya kadar sürecek selamet ve esenliği yaşayacağız. Nur yağmuruyla, mağfiret, marifet ve mükâfat bolluğuyla inşallah müşerref olacağız. Kur'an-ı Kerim’in indiği bu mübarek geceyi duayla, şükürle, vicdan muhasebesiyle geçireceğiz. Kaldı ki buna da zorunluyuz.” ifadelerini kullandı. 

Mübarek Ramazan’ın bu kutlu gecesinde gerçekçi bir özeleştiriye, nefis terbiyesine, samimiyet testine ihtiyacın azımsanmayacak derecede fazla olduğunu kaydeden Bahçeli, “İslam aleminin topluca içine düştüğü dipsiz kör kuyu hepimizin ürpermesine neden olmaktadır. Arşı titreten, semaları yasa boğan, manevi kubbemizi hüzne gark eden mazlum ahları, mağdur çığlıkları hepimizi kara kara düşündürmektedir. Müslümanların içine düştüğü zillet ve hezimet hali trajik boyuttadır. Bugün İslam toplumları Kur'an’ın yolundan sapmak üzeredir. Bugün İslam toplumlarının önemli bir kısmı Kur'an’ın yolundan sapmak üzeredir. İlave olarak Kelime-i Şehadet’in gereğini layıkıyla yerine getirmemekte, Peygamber Efendimiz'in tebliğ ve tavsiyelerine, Ehl-i Beyt’in ve Ashab-ı Kiram’ın aziz hatıralarına riayet eden bir hayat sürmemektedir.” ifadelerinde bulundu. 

Şefkat, merhamet, adalet, kardeşlik, öğüt ve buyruklarını ihtiva eden Yüce Dinimizin ızdırap verici bir şirk operasyonuyla sarsılmakta olduğunu hatırlatan Bahçeli, mesajında şunları kaydetti: “Dünyanın gözü önünde Gazze insanlık dramına sahne olmaktadır. Türkmen yurtlarında insanlık faciaları seriye bağlanmıştır. Şiddet kapanı, şiddet sarmalı, bağnazlık ve barbarlık vakaları Türk-İslam alemine kabus gibi çöreklenmiştir. İnsanım diyen hiç kimse bugünkü tablodan memnun olamayacaktır. Allah’tan korkan, kuldan utanan, ilahi adaletin tecellisine iman etmiş hiç kimse gelişmelerden hoşnut kalamayacaktır. Bu nedenle Kadir Gecesi’nde baştan ayağa kendimizi gözden geçirmemiz, manevi arınma, manevi yıkanma için el açmamız elzemdir. Unutulmasın ki Yüce Allah kullarını ihmal değil, imtihan etmektedir. Allah’a sığınıp, rahmet ve bereketinden ümidi kesmeden nerede hata yaptığımızı, nerede eksik kaldığımızı, nerede boşluk bıraktığımızı, elbette niyet ve amellerimizi teferruatlı şekilde gözden geçirmeliyiz. Kadir Gecesi bunun için eşsiz bir fırsat sunmaktadır. Yarın Mahşer Günü’nde aklanabilmemiz ve birbirimizin yüzüne bakacak hal ve durumumuz olması için herkes manevi hazırlığını şimdiden yapmalıdır. Beşeri adaletten kaçmak mümkünse de ilahi adaletten kurtulmak asla düşünülemeyecektir. Bu düşüncelerle aziz milletimizin ve Türk-İslam aleminin mübarek Kadir Gecesi’ni içtenlikle tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

CİHAN
23 Temmuz 2014 23:34
DİĞER HABERLER