Bahçeli'den Davutoğlu'na çok sert eleştiri

Bahçeli'den Davutoğlu'na çok sert eleştiri
Milliyetçi Hareket PartisiGenel Başkanı Devlet Bahçeli, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yaşanan gelişmeler ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bahçeli, yaptığı açıklamada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AKP Genel Başkan adaylığı ile ilgili değerlendirmede bulunarak; "Küresel plan ve projelerin bölgesel düzlemde takip ve temininde tüm gücüyle efor ve enerji sarfeden Dışişleri Bakanı'nın Başbakan olması ülkemiz adına travmadır. 1 Mayıs 2009 tarihinden itibaren Dışişleri Bakanlığı görevini ifa eden Davutoğlu'nun siyasi mazisi felaket, fantezi ve hüsranla anılmaktadır" dedi.


"AKP'YE UZAKTAN KUMANDA GENEL BAŞKAN YERLEŞTİREREK GELECEKLE İLGİLİ NİYETLERİNİ ELE VERMEKTEDİR"

Devlet Bahçeli, açıklamasına şöyle devam etti: 

"Küresel plan ve projelerin bölgesel düzlemde takip ve temininde tüm gücüyle efor ve enerji sarfeden Dışişleri Bakanı'nın Başbakan olması ülkemiz adına travmadır. 1 Mayıs 2009 tarihinden itibaren Dışişleri Bakanlığı görevini ifa eden Davutoğlu'nun siyasi mazisi felaket, fantezi ve hüsranla anılmaktadır. Türkiye'yi BOP katarına eklemleyenlerden birisi olan bu şahsiyetin, milli dinamiklerin hilafına hareket etmesi, Türk devletinin imkan, iddia ve yaptırımlarını hiçe sayması sicilinin en karanlık noktalarıdır. Erdoğan hiçbir yetkisi olmadığı halde AKP'yi çekip çevirmekte, kendisinden sonraki siyasi düzen ve tablo için telaşla dizayn yapmaktadır. Ve bu maksatla AKP'ye uzaktan kumanda Genel Başkan yerleştirerek gelecekle ilgili niyetlerini de ele vermektedir."

"ERDOĞAN, TÜRK MİLLETİNİN VERMEDİĞİ BİR YETKİYİ HUKUK ANARŞİSİYLE AHMET DAVUTOĞLU'NA LÜTFETMİŞ"

MHP'nin yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini vurgulayan Bahçeli, "Recep Tayyip Erdoğan, Türk milletinin vermediği bir yetkiyi hukuk anarşisiyle Ahmet Davutoğlu'na lütfetmiş, olağanüstü kongrenin iradesini beklemeden ve çirkince dayatmalarla AKP'ye bostan korkuluğu dikmiştir. Egemenlik Anayasa'ya tamamen zıt olacak şekilde bir şahsın ve etrafında öbekleşen zümrenin eline geçmiştir. AKP'deki oligarşik yapılanmanın Türk milletinin, Türk demokrasisinin ve Türk hukuk sisteminin hayrına olmayacağı kesindir. Milliyetçi Hareket Partisi, yaşanan Anayasa cinayetlerine en üst düzeyden tepki vermeyi sürdürecektir. Hiç kimse, milli iradeden ve hukuktan daha büyük değildir. Seçilmiş Cumhurbaşkanı, inat ve ısrarla devam ettirdiği Anayasa'yı tanımayan tutumuna son vermezse, sonuçlarına elbette katlanacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi gelişmeleri çok yakından takip ederek mücadelesini şevk ve heyecanla yürütecektir. Bilinsin ki, Türkiye; Recep Tayyip Erdoğan'ın mülkü ve keyfi olarak kullanacağı miras malı değildir. Bu ülkede eksik de olsa hukuk vardır, kurallar vardır, teamül ve devlet gelenekleri hala ayaktadır" açıklamasında bulundu.


DHA

23 Ağustos 2014 18:55
DİĞER HABERLER