Bakan Yıldız'dan ilginç Kandil'de petrol arama açıklaması

Bakan Yıldız'dan ilginç Kandil'de petrol arama açıklaması
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız, Kandil dağı eteklerinde Hindırın ve Çoman sahalarında petrol arayacaklarını söyledi.

Yıldız, "Çözüm süreci ile beraber PKK'nın bu baskısının kalkması ile beraber Türkiye’de daha fazla kaynağa ulaşmış olacağız." dedi.  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Hacettepe Üniversitesi (Uluslararası Madencilik Uygulama ve Araştırma Merkezi) arasında madencilik alanındaki işbirliği protokolü imzalandı. Törene katılan Bakan Yıldız, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevapladı. Yıldız, 28 Şubat'ta İmralı’dan terör örgütüne yapılan ‘silahları bırakın’ çağrısı ve 10 maddelik yol haritası ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"Bu işi gerek siyasi gerek sosyal boyutları tartışılmaya başlandı ve devam ediyor. Ama Türkiye’nin normalleşmesi adına önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu tür fırsat oluşturulacak süreçlerin tehditleri bitmez. Biz Enerji sektörü ile alakalı çok ciddi beklentilerimiz var. Özellikle kayıp kaçaktan tutun ki orada siyasi baskı yoluyla şu anda paralarını ödemeyen, ödeyemeyen bir çok vatandaşımızın bu manda Türkiye ekonomisine de olumlu katkı koyacaklarına inanıyorum. Özellikle Güney ve Güneydoğu Anadolu’da petrol ve doğalgaz ile alakalı en fazla rezervimizin olduğu alan olarak ortaya çıkıyor. Tabi ki olumsuz siyasi baskının kalkması ile beraber PKK'nın bu baskısının kalkması ile beraber Türkiye’de daha fazla kaynağa ulaşmış olacağız. Bir önemli konu da bizim Bağdat ile yaptığımız anlaşmaların Kuzey Irakla yaptığımız sözleşmeler çerçevesinde hemen Kandil dağı eteklerinde Hindırın ve Çoman sahalarında petrol arayacağız ben o yolunda bu manada açılacağına inanıyorum."

Bakan Yıldız, Akkuyu'daki nükleer güç santralleri ile alakalı liman ihalesi ile ilgili olarak da "Akkuyu’ daki proje, 10 Mart civarında bu ihalenin sunulması bekleniyor, 9 firmadan teklif var şuanda. Türkiye ekonomisine doğrudan katkısı bulunacaktır." dedi.

Faiz oranlarının madencilik ve enerji sektörüne etkisi ile ilgili soru üzerine Yıldız, "Döviz fiyatlarının, faiz oranlarının her birisi Türkiye'ye bir katkıdır. Faiz oranları ne kadar düşerse bizdeki yatırım o kadar çok olur ve bunu faydalarını göreceğiz ve biz de bunu çok sıcak bir şekilde yakından takip ediyoruz." cevabını verdi.

CİHAN

02 Mart 2015 12:48
DİĞER HABERLER