Bakanlık'tan ecdadın kemiklerini sızlatacak skandal

Bakanlık'tan ecdadın kemiklerini sızlatacak skandal
Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan, Dışişleri Baknalığı'nın 2015 yılı için hazırladığı 'Çanakkale Özel' ajandasının içinde yer alan detaya dikkat çekti.

Ahmet Takan, "Gaflet mi, İhanet mi" başlıklı yazısında Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı dolayısıyla Dışişleri Bakanlığı'nca basılan ajanda sözde Ermeni soykırımı ile ilgili çok büyük bir skandalı ortaya çıkardı. 

"Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı dolayısıyla basılan ajandanın Nisan ayı kısmına gelindiğinde Çanakkale Zaferlerinin yaşandığı ay olmasından ötürü şehitlerin anıldığı fotoğraflar var. Bu fotoğrafların arasına ise  “Ermeni Soykırım Anıtı”  ve burada gerçekleşen bir törenin karesi sıkıştırılmış."

İşte Ahmet Takan'ın Yeniçağ'da yayınlanan o yazısı:

Recep Erdoğan, Çanakkale savaşlarının 100. Yıl anma törenleri münasebetiyle 24 Nisan’da Türkiye’ye gelmeleri için 102 devlet ve hükümet başkanına davet gönderdi. Bunların arasında Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın da olduğunu ilan etti. Geçen sene Ermeni katillerin torunlarından 23 Nisan’da özür dileyen Erdoğan’ın bu yeni hamlesi de çok tartışıldı.

Başbakan başdanışmanı Etyen Mahçupyan, dün, Kürt paneli için gittiği Erbil’de konuyla ilgili özel bir açıklama yaptı, Erdoğan’a benzer konuştu;  “Bu, bütün dünyaya yapılmış bir davet. Ermenistan da bunun dışında bırakılmadı. Böyle genel bir yönü var. İkinci bir yönü, Çanakkale’de ölen askerlere baktığımız zaman onların arasında birçok Ermeni var. Eğer Ermenistan’ın geçmişteki Ermenilerle manevi bir bağı varsa, o zaman onları da ilgilendiren bir yönü vardır demektir. Dolayısıyla sembolik de olsa davete icabet edilmesi halinde sonuçlarının olumlu olacağını, Ermenistan tarafının bir jest yapacağını düşünüyorum. Ancak devletler moral yükümlülükle davranmayabilirler. Daha çıkarcı ve daha pazarlıkçı bir bakış olabilir. Nitekim Sarkisyan da ‘biz de sizi davet ettik, siz de o davete icabet etseydiniz’ vesaire demişti.”  Eninde sonunda samimi ve açık ilişkilerin olması gerektiğini düşündüğünü kaydeden Mahçupyan, şöyle devam etti:
“Bunu da çok fazla devletler üzerinden zorlamanın bir getirisi olduğunu hiçbir zaman düşünmedim. Devletlerin bir alt katına inmek gerekiyor. Yani toplumsal bir düzeyde bunların yapılması çok daha önemli. Bu iş, daha çok enformel kanallarla yapılmalı.”

Dillerinin altındaki baklayı bir türlü çıkaramıyorlar. Ikınıp sıkınıyorlar.
İşin nereye vardığı bizce malum. Ermeni açılımcılarına katkımız olsun!..
Şöyle:
Medeniyetler ittifakını anlattığı internet sayfasında  “bayan arkadaş” sitelerine link verip büyük bir skandala imza atan Dışişleri Bakanlığı tüy dikti!..   

SKANDAL FOTOĞRAF
Bakanlık, 2015 yılı için, “Çanakkale Kahramanlık ve Ebedi Dostluk Anısına” başlığıyla bastırdığı “Çanakkale Özel” ajandasında Erivan’da bulunan “Ermeni Soykırım Anıtı’nın”  fotoğrafına yer verdi..


(Dışişleri Bakanlığı'nın bastırdığı skandal ajanda)

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı dolayısıyla basılan ajandanın Nisan ayı kısmına gelindiğinde Çanakkale Zaferlerinin yaşandığı ay olmasından ötürü şehitlerin anıldığı fotoğraflar var. Bu fotoğrafların arasına ise  “Ermeni Soykırım Anıtı”  ve burada gerçekleşen bir törenin karesi sıkıştırılmış.

Böylece, Dışişleri Bakanlığı’nın  “Çanakkale Kahramanlık ve Ebedi Dostluk Anısına”  Çanakkale Zaferleri’nin 100. Yılı münasebetiyle bastırdığı ajandaya sözde Ermeni soykırımının anısına Erivan’daki  “soykırım anıtı”nın fotoğrafı da sokularak özürden sonra ikinci büyük jest de(!) yapılmış oldu. Ajandanın Nisan ayı bölümüne gelindiğinde,  “Her yıl Arıburnu çıkarmasının yapıldığı 24-25 Nisan 1915 tarihinin yıldönümünde savaşta hayatını kaybedenlerin anısına düzenlenen törenler”  denilerek sayfanın diğer kısmında şehitliklerde gerçekleşen törenlere yer veriliyor. Ancak kare kare serpiştirilen bu şehitlik fotoğraflarına dikkatlice bakıldığında, skandal fotoğraf göze çarpıyor.


Skandal ötesi durumu daha iyi anlatabilmek adına istemeye istemeye şu bilgiyi de hatırlatalım.
Erivan’daki sözde anıt, “Ermeni halkının yeniden doğuş” unu simgelemekte. Anıtta daire şeklinde birleştirilmiş, Ermenilerin güya terk ettikleri 12 ili simgeleyen 12 adet tabela bulunmaktadır. Bu iller “Batı Ermenistan” adıyla Türkiye topraklarını kapsamakta. Bu dairenin ortasında 1.5 metre derinliğinde sönmeyen alev var.
Sözde Ermeni soykırım anıtı Dışişleri Bakanlığı’nın bastırdığı ajandaya da girdikten sonra daha söylenecek ne kaldı?..
Sözün bittiği yerdeyiz!..

29 Ocak 2015 17:22
DİĞER HABERLER