Bakın 'Makul şüpheli' gazeteciyi hangi delille gözaltına almışlar

Bakın 'Makul şüpheli' gazeteciyi hangi delille gözaltına almışlar
Adana’da 'makul şüphe' oluştuğu gerekçesiyle evinde arama yapılarak gözaltına alınan gazeteci Aytekin Gezici’nin suç dosyasında, berberde traş olurken ve oğluyla iftar saatini beklerken çektirdiği fotoğraflara yer verilmiş.

AK Parti hükümetinin hazırladığı ve gece yarısı Meclis'e sunduğu yeni yargı paketi daha kanunlaşmadan Aytekin Gezici, devlet büyüklerine Twitter yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle 'makul şüpheli' kabul edilip gözaltına alınmıştı.

"HUKUK TARİHİNE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇECEK"

Gezici, hakkındaki iddialar ve dosyasındaki suç kabul edilen belgelerle ilgili olarak Avukatı Yusuf Özer’le birlikte basın toplantısı düzenledi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıda konuşan Gezici, kendisini ‘makul şüpheli’ olarak gösteren dosyasının hukuk tarihine kara bir leke olarak geçeceğini ifade etti. Sabah erken saatlerde polislerin evine gelerek kameralar eşliğinde arama yaptığını aktaran Gezici, henüz kanunlaşmayan bir yasa taslağından hareketle, bir itham üzerine polis baskını ve sonrasında yaşadıklarının trajikomik ve hukuksuz olduğunu kaydetti.

"BERBERDEKİ FOTOĞRAFI SUÇ UNSURU SAYMIŞLAR"

20 yıldır gazetecilik yaptığını anlatan Gezici, polis ve adliye muhabirliği yaptığını belirterek bu sürede sayısız polis açıklaması ve adliyede çeşitli konularda yüzlerce duruşmayı takip ettiğini hatırlattı. Dosyasına konulan ve sosyal medyadan derlenen evraklardan bazılarını paylaşan Gezici, "29 Eylül’de Facebook sayfamda berberde traş olurken çekip paylaştığım fotoğraf, suç unsuru olarak bulunmuş. 13 Eylül’de yine çalışırken küçük bir mola diye bir fotoğraf paylaşmışım. Fotoğrafta kahve, yanında helva, beyaz gazoz ve kolonya şişesi ile bilgisayar ekranı ve klavyenin bir bölümü görünüyor. Bu fotoğraf da suç unsuru olarak dosyama konulmuş. Acaba kahveyi mi beğenmemişler, nedir suç, anlamadım." diye konuştu.

"OĞLU İLE ÇEKTİĞİ FOTOĞRAFI BİLE SUÇ UNSURU SAYMIŞLAR"

Oğluyla çektiği bir fotoğrafın da suç dosyasında bulunduğunu anlatırken gözyaşlarını tutamayan Aytekin Gezici, "18 Temmuz’da oğlum Emir ile bir iftar sofrasında objektiflere poz vermişiz. Bunu bile suç unsuru olarak koymuşlar. Buradan devlet büyüklerine soruyorum, bu paylaşımların neresinde hakaret buldunuz?” ifadelerini kullandı.

"DEVLET BÜYÜKLERİNE HAKARET DİYE BİR SUÇ YOK"

Aytekin Gezici’nin avukatı Yusuf Özer ise ceza kanununda devlet büyüklerine hakaret diye bir suçun olmadığını belirterek “Cumhurbaşkanına hakaret suçu var. Bunun için de ya Adalet Bakanlığı’nın izni veya Cumhurbaşkanı’nın suç duyurusunda bulunması gerekiyor. Sanal Devriye Büro Amirliği görevlileri kendilerine vazife çıkararak böyle bir dosya hazırlıyor. Emrivakiyle savcıya, savcı da hakime veriyor. Bu konjonktürde bu dosyaları işleme koymayan hakim ve savcı ne olurdu, onu bilemiyorum. Bu dosya polis devletinin tipik bir göstergesidir." dedi.

"DOSYADA SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ, BAŞBAKANIMIZ GİBİ İFADELER KULLANMIŞ"

Polislerin tarafsız olması gerekirken Cumhurbaşkanı’nın avukatı gibi davrandığını kaydeden Özer şunları söyledi: "Dosyada Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız gibi ifadeler kullanmış. Resmi yazışmalarda bu dil kullanılmaz. Bunları kullanırsanız taraf olduğunu zaten baştan belirtmiş olursunuz.

CİHAN

20 Ekim 2014 15:40
DİĞER HABERLER