Bakın o ülke senatörü neler söyledi

Bakın o ülke senatörü neler söyledi
Medyaya darbe operasyonu yapayım derken, Türkiye'yi bütün dünyaya rezil ettiler.
Özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonu hakkında konuşan Federal Nijerya Cumhuriyeti Senatörü ve Bağımsız Seçim Komisyonu Senato Komitesi Başkan Yardımcısı Alkali Abdülkadir Jafere, basın özgürlüğünün kısıtlanmasının diktatörlüğe gitmek demek olduğunu söyledi. Abdülkadir Jafere, "Nerede basın çalışmalarını engellemeye çalışan bir hükümet varsa o hükümet diktatörlüğe doğru gidiyordur." diye konuştu.

Senatör Jafere, "Hangi hükümet olursa olsun basına zarar vermek talihsiz. Basın toplumun vicdanıdır. Nerede basının çalışmalarını engellemeye çalışan bir hükümet varsa o hükümet diktatörlüğe doğru gidiyordur." ifadelerini kullandı.

Sadece diktatörlerin eleştirilmek istemeyeceğini belirten Jafere, bir filozofun, 'Hiçbir insan diğer bir insanı rızası olmadan yönetecek kadar iyi değildir.' sözünü hatırlatarak bu rızanın da basından alındığını vurguladı.

DİKTATÖRLÜĞE İTİRAZ ETMELİ

İfade özgürlüğünün Allah tarafından verilen evrensel bir özgürlük olduğunu belirten senatör, "Dolayısıyla eğer basının özgürlüğünü baskı altına alırsanız kesinlikle diktatörlüğe doğru gidiyorsunuz demektir." ifadesini kullandı. "Buna itiraz edilmeli; durdurulmalı ve saygın herhangi bir insan tarafından lanetlenmelidir." diye konuşan Senatör Jafere, "Çünkü basın olmadan tüm dünya baskı altında olacaktır. Dolayısıyla basın toplumun vicdanıdır. Kanunlar çerçevesinde işini yapmasına izin verilmelidir." dedi.

Basına yapılan operasyon ve gözaltıları "Türkiye gibi bir ülkenin bu kadar alçalarak basını bastırmaya çalışması beni çok şaşırttı." diye sert bir dille eleştiren Abdülkadir Jafere, "Ama basın bastırılamaz. Bunu bir gazeteci olarak iyi biliyorum. Basın susturulamaz. Hükümet ne yaparsa yapsın basın işini yapacaktır." şeklinde konuştu.

Senatör Jafere, "Türkiye gibi gelişmiş AB üyesi olmayı arzulayan bir toplumun, bu gibi hareketler imajını kirletecektir." uyarısında bulundu.

CİHAN
19 Aralık 2014 13:52
DİĞER HABERLER