Bank Asya, asılsız iddiaları ‘Özel Durum’ açıklamasıyla yalanladı

Bank Asya, asılsız iddiaları ‘Özel Durum’ açıklamasıyla yalanladı
Bank Asya’dan ‘Özel Durum’ açıklaması geldi. Açıklamada, 'SPK tarafından reddolunmuş herhangi bir sukuk ihraç talebimiz yok' denildi..

Türkiye’nin lider katılım bankası Bank Asya, bazı basın yayın organlarında yer alan asılsız iddialar hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklamada bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Bazı basın ve yayın organlarında Bankamızın sukuk ihraç sürecine ilişkin olarak yer verilen haberlere ilişkin açıklama ihtiyacı doğmuştur. 

Bilindiği üzere, program dahilinde Bankalarca sukuk ihracı yapılması süreci Sermaye Piyasası Kurulu'nun ilgili ihraççıya öncelikle ihraç limiti tahsis etmesi sonrasında her ihraç dilimi için ayrıca izin alınmasını gerektirmektedir. Bu kapsamda Bankamızca yapılan başvuru üzerine, Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) 13.09.2013 tarih ve 31/1030 sayılı toplantısında alınan karar ile Bankamızın fon kullanıcısı olarak yer aldığı 1.250.000.000 TL nominal değere kadar ihraç limiti onayı verilmiştir. Bankamızca söz konusu limit dahilinde, SPK'nın onayı ile bugüne kadar 550.000.000 TL tutarında sukuk ihracı yapılmıştır. Bankamızca söz konusu limit dahilindeki yeni dilim sukuk ihraçları öngörülen program dahilinde, her bir ihraç dilimi için önceki ihraçlarda olduğu üzere gerekli yasal izin süreçleri işletilerek sürdürülmekte olup, SPK'ca reddolunmuş herhangi bir sukuk ihraç talebimiz yoktur.

Dolayısıyla, bazı basın yayın organlarında çıkan haberler gerçeği yansıtmamakta olup, konuya ilişkin Bankamız veya resmi kuruluşlar tarafından yapılacak açıklamalar dışındaki bilgilere itibar edilmemelidir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız."

24 Nisan 2014 17:41
DİĞER HABERLER