Bank Asya borsada uçuşa geçti

Bank Asya borsada uçuşa geçti
Karalama ve iftira kampanyalarına maruz kalan ve pazartesi günü yeniden işleme açılan Bank Asya hisseleri tavan yaptı.

Bank Asya hisseleri seansın ilk dakikalarında taban fiyattan işlem gördükten sonra kayıplarının tamamını geri alarak tavan fiyata yükseldi.

Hisseler güne yüzde 10.94 düşüşle 0.57 lira olan taban fiyattan başlangıç yaparken, Pazartesi gününden bu yana kaybını yüzde 54'e taşımıştı. Daha sonra yükselişe geçen hisseler yüzde 10.94 yükselişle tavan fiyat olan 0.71 liraya ulaştı. Banka hisselerinin işlem hacmi ise saat 11.00 itibariyle 19.151.909 TL olarak gerçekleşti.

BANK ASYA'NIN SERMAYE YETERLİLİĞİ KRİTERLERİNİN İKİ KATI

Öte yandan Bank Asya’nın sermaye yeterlilik rasyosu, Basel Kriterleri’nin iki katından fazla ve Türkiye ortalamasının ise üzerinde. Basel Kriterleri’nde yüzde 8 olarak kabul edilen bir bankanın sermaye yeterlilik rasyosu oranı Bank Asya’da yüzde 17,35 olarak açıklandı.

HİSSELERİ 5 HAFTA İŞLEME KAPATILMIŞTI

Hisseleri 7 Ağustos'ta 1.24 liradan işleme kapatılan Bank Asya'ya ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, skandal bir açıklamayla BDDK'ya baskı yapmıştı. Faaliyetlerinin kesintisiz sürdüğünü ve tüm talepleri yerine getirdiğini kaydeden Bank Asya ise sermayesini nakden yüzde 25 artırma kararı almıştı.

18 Eylül 2014 11:53
DİĞER HABERLER