Bank Asya ortaklarından iftira dolu haberlere ilk dava

Bank Asya ortaklarından iftira dolu haberlere ilk dava
17 Aralık büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonları sonrası Bank Asya aleyhine akıl almaz yalan ve iftirada bulunanlara karşı ilk dava açıldı.

Bank Asya ortaklarının avukatı Ergün Özkan, hükümete yakın Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş, T Medya Yatırım San. ve Tic. AŞ, Şafak Gazetecilik Yeni A.Ş,  Ramazan Fatih Uğurlu (Akit Gazetesi) ve Star Medya Yayıncılık A.Ş. aleyhinde tazminat davası açtı.

Av. Ergün Özkan, davalıların, müşterek bir plan çerçevesinde birlikte ve organize hareket ederek, Bank Asya'yı batırmaya çalıştıklarını için tazminat davaları açtıklarını söyledi. Avukat Özkan, yarın suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, gelişmelerin seyrine göre Anayasa Mahkemesi ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AHİM) nezdinde de bireysel başvuru yoluna gideceklerini vurguladı.

HESABINI VERECEKLER

Yaşanan süreç nedeniyle Bank Asya ortaklarının büyük zarar gördüğünün altını çizen Avukat Özkan, şu bilgileri verdi:

“Ortaklar, bugüne kadar herhangi bir girişimde bulunmadılar. Ama hem yapılan hukuksuz işlemler, hem de hisselerin aşırı derecede düşmesi, Banka'nın çalışamaz duruma getirilme çabaları üzerine bizde bunların tazmini etmek üzere bu kişi ve kurumlar hakkında davamızı açtık.”  

Banka ile ilgili olan gizli olan bilgilerin bu medya kuruluşları tarafından yayınlandığını dile getiren Avukat Ergün Özkan, Ticaret Kanunu, Bankacılık Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu’nu ihlal edildiğine dikkat çekti. Özkan, medya lincine ilişkin başlattıkları dava süreciyle ilgili  şu bilgileri verdi:

Bu haberler yasak olmasına rağmen piyasaya sürüldü. BDDK,  Bankacılık mevzuatı gereği bu bilgilerin ifşa edilmesi suç. Bunların hepsini hiçe sayanlara karşı  hukuki mücadelemize başlamış olduk. Buna artık dur demenin zamanı gelmişti.”

BANK ASYA, 286 SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Asya Katılım Bankası (Bank Asya), kendisine yönelik uydurulan yalan haber ve iftiralara 286 suç duyurusu, 93 de tekzip başvurusunda bulunduğunu açıklamıştı. 26 Ağustos tarihinde yapılan açıklama da,  Hukuk kuralları çerçevesinde yürüttüğü hak arama mücadelesine duyduğu inanç dolayısıyla gündeme getirilen her türlü yalan haber ve iftiraya ayrı ayrı cevap vermediğinin altını çizen katılım bankası, "Bankamız itibarını hedef alan ve her geçen gün boyutu artarak devam eden sistematik itibarsızlaştırma kampanyası, gelinen nokta itibariyle Türk Bankacılık Sistemine, Sermaye Piyasalarına ve de Ülkemizin uluslararası itibarına zarar vermektedir." ifadesini kullanmıştı.

15 Eylül 2014 18:39
DİĞER HABERLER