Bank Asya'ya el koyma girişimine MHP'den bir tepki daha

Bank Asya'ya el koyma girişimine MHP'den bir tepki daha
MHP Manisa milletvekili Erkan Akçay Bank Asya'yla ilgili önemli açıklamalarda bulundu..
MHP Manisa milletvekili Erkan Akçay “Bankacılık sisteminde oynanan oyunlar ülkemizi büyük bir krizin eşiğine getirmiştir. Hükümet ve cumhurbaşkanı bir an önce bankacılık sistemine dair açıklamalarına ve girişimlerine son vermelidir. Bankacılık sistemi şu anda Türk ekonomisinin en önemli ve güvenli unsurudur. Buradan başlayacak bir kriz tüm ekonomiyi alt üst eder.” dedi.

MHP’li Akçay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar dönüşü yaptığı açıklamaları değerlendirdi. MHP’li Akçay; “Cumhurbaşkanı Erdoğan doğrudan bir bankanın adını telaffuz ederek BDDK’yı tehdit etmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan Bank Asya’nın dip yaptığını ifade ederek iftirada bulunmuştur. Oysa Bank Asya dün Kamuyu Aydınlatma Platformuna yaptığı bildirimde sermayesini nakit yüzde 25 arttırılmasına karar verildiğini açıklamıştır. Dip yapma sürecindeki bir banka sermayesini nasıl arttıracaktır? Cumhurbaşkanı Erdoğan Bank Asya’yı ve Türk bankacılık sistemini açıkça hedef almaktadır. Bu hedefine ulaşmak için Bank Asya hakkında kara propaganda yapmaktadır. Şu an itibariyle Bank Asya’dan parasını alamayan bir tek kişi bile yoktur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bank Asya’nın kapatılması için açıktan talimat vermekte ve bu talimatıyla da ekonomiye hançer sokmaktadır. Bank Asya’nın hisselerinin önemli bir kısmı da yabancılara aittir. Öte yandan on binlerce vatandaşımızın bu bankada hisseleri vardır. Erdoğan bu açıklamalarıyla on birlerce kişiyi mağdur etmekte, ekonomiyi tehlikeye atmaktadır.

Cumhurbaşkanı kendi kişisel kini nedeniyle pire için yorgan yakmaktadır. Bunu yaparken de açıkça suç işlemektedir. AKP’nin Ekim 2005’te çıkardığı Bankacılık Kanunu’nun 74’üncü maddesine göre bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretini ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz. Yine bu kanunun 158’inci maddesinde bu suçu işleyenler hakkında verilecek cezalar gösterilmiştir. Bu yasa ve bu maddeler halen yürürlüktedir. Cumhurbaşkanın yaptığı açıklamalar Bankacılık Kanunun 74’üncü ve 158’inci maddelerine göre suç ihtiva etmektedir.”

Hükümet ile cumhurbaşkanının bankacılıkla ilgili bir görüş çatışması içerisinde olduğunu ifade eden MHP’li Akçay, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve başbakan yardımcısı Ali Babacan’ın Bank Asya ve BDDK konusundaki açıklamaları birbiriyle çatışmaktadır. Cumhurbaşkanı BDDK’ya adeta talimat verir ve tehdit eder nitelikte bir açıklama yaparken Maliye Bakanı Şimşek ve başbakan yardımcısı Ali Babacan bankalar konusundaki tek yetkilinin ve açıklama makamının BDDK olduğunu vurgulamaktadır. Bu açıklamalar cumhurbaşkanının ve hükümetin BDDK konusunda çatışma içerisinde olduğunu göstermektedir.” dedi.

Bank Asya meselesinin ekonomi ve bankacılık sistemine dair bir mesele olmaktan çıkarak hükümet ve cumhurbaşkanı tarafından siyasi bir cephe haline getirildiğini ifade eden MHP’li Akçay, açıklamasına şöyle devam etti: “AKP devlet eliyle banka batırmak istemektedir. Bugüne kadar devlet eliyle bankalar kurtarılırdı, şimdi ise batırılmak isteniyor. Türk ekonomisi AKP eliyle ekonomik krize sürüklenmektedir. Devlet eliyle banka batırmak isteyen bir iktidarın ekonomiyi yönetme ehliyeti yoktur.”
 

17 Eylül 2014 12:56
DİĞER HABERLER