Baro Başkanı yapılan hukuksuzluğa tepki gösterdi

Baro Başkanı yapılan hukuksuzluğa tepki gösterdi
Gaziantep Baro Başkanı Ali Elibol, yolsuzluk operasyonu yürüten polislere yapılan gözaltıların hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Gaziantep Baro Başkanı Ali Elibol, yolsuzluk operasyonunu yürüten polislere yönelik sahur vaktinde yapılan operasyonun hukuka aykırı olduğunu belirtti. Ali Elibol, "Aylardır zemini oluşturulmaya çalışılarak cadı kazanları kuruldu ve cadı avı başladı. Başbakan orduya kumpas kuruluyor demişti, şimdi de polise kumpas kuruluyor. Proje geliştiriyoruz diyen Başbakan, şimdi o projelerini hayata geçirmeye başladı." dedi.

'POLİSLER İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR'

Ali Elibol açıklamasında, Başbakan Erdoğan'ın aylardır 'yasal düzenlemeler yapacağız' dediği projelerin uygulamaya konduğunu söyledi. Yolsuzluk operasyonlarını gerçekleştiren polislerin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığına dikkat çeken Elibol, "Adana'da 'yasa dışı dinleme' iddiasıyla serbest bırakılan 6 polis hakkında Başbakan duyduğu rahatsızlığı tehditkar bir şekilde dile getirdi. Bir takım soruşturmaları birlikte yürüttüğü polisleri casusluk, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma, özel hayatın gizliliğini ihlal etme gibi iddialarla hepsini gözaltına aldı. Bu cadı kazanları Ergenekon davalarında da kurulmuştu. O zaman da bazı kişiler itibarsız hale getirilmeye çalışılmıştı. Şu andaki polisler için de aynı yöntem kullanılıyor." diye konuştu.

'OPERASYONUN YENİ KURULAN SULH CEZA HAKİMLİĞİ'NCE YAPILMASI MANİDAR'

Elibol, yolsuzluk soruşturmalarına takipsizlik kararı veren savcı ve hakimlerin hepsinin Sulh Ceza Hakimliği'ne atandığı bilgisini verdi. Elibol, şunları kaydetti: "Başbakan'ın yasal düzenlemeler yapacağız dediği projeler uygulamaya kondu. Gaziantep Baro Başkanı olarak o hakim arkadaşlarıma sesleniyorum: Soruşturmalarda sakın hukuktan uzaklaşmasınlar. 17 Aralık'tan beridir geçen süre içerisinde yapılmayan operasyonlar, sulh ceza mahkemeleri kapatılıp yerine kurulan sulh ceza hakimlikler tarafından yapılması manidar. Daha bunlar göreve başlayalı bir hafta olmadı. Biz Ergenekon davalarında yaşanan hukuksuzluğa başkaldırdık, şimdiki yaşanan hukuksuzluğa da başkaldıracağız."

İnsanları sahur vakti yapılan operasyonlarla, ellerine kelepçe takılarak gözaltına alınmasının doğru bir davranış olmadığına dikkat çeken Elibol, savcı ve polislerin hukukun temel ilkelerinden sapmaması gerektiğini hatırlattı.

23 Temmuz 2014 13:52
DİĞER HABERLER